Foto: Shutterstock
Ja meteoroloģiskie apstākļi nav laukā doties aicinoši, vienmēr paliek lieliskais laika pavadīšanas veids – grāmata. Beidzamajā laikā savas zemes gaitas beiguši vairāki iemīļoti mākslinieki, skatuves un ētera personības, par dažādos terora aktos un karos cietušajiem pat nerunājot, un tas liek aizdomāties par šeit noejamā ceļa garumu, mērķi un turpinājumu. Par šo tēmu – janvāra grāmatu izlasē.

Dr. med. Džims B. Takers. Atgriezties dzīvē. Īpašie gadījumi, kad bērni atceras iepriekšējās dzīves

Izdevniecība Avots, 2015, 326 lpp.

Autors, pēc pamatnodarbošanās – bērnu psihiatrs, atstāsta sarunas ar bērniem, kuri ir pārliecināti, ka atceras savas iepriekšējās dzīves. Darbs ir nopietns, zinātniski skaidrots pētījums, kas liek mums citādi paraudzīties uz it kā visiem zināmo – matēriju, prātu, sapņiem. Lūk, fragments no autora pārdomām grāmatas nobeigumā.

"Viena no idejām, kam, kā es ceru, jūs tagad esat atvērti, ir pēcnāves dzīves iespējamība, kā to vedina domāt mūsu pētījuma dalībnieki. Ikvienam bērnam, šķiet, piemīt apziņa, kas eksistējusi pirms pašreizējās personas. Lai arī no materiālista skatpunkta tas šķiet neaptverami, situācija kļūst krietni interesantāka, ja ņemam vērā kvantu fiziķu atklājumus. Ja fiziskā pasaule rodas no apziņas, nav nekāda pamata domāt, ka personas individuālā apziņa beidzas, fiziskajām smadzenēm ejot bojā. Tā var turpināties pēc nāves un atgriezties, lai dzīvotu vēlreiz."

Dr.med. Ebens Aleksandrs. Debesu valstības pierādījums. Neiroķirurga ceļojums aizsaulē

Izdevniecība Avots, 2013, 238 lpp.

Izcila ASV neiroķirurga Hārvarda universitātes speciālista Dr. med. Ebena Aleksandra smadzenēm 2008. gadā uzbruka sevišķi reta slimība. Tās rezultātā septiņas dienas viņš atradās dziļā komas stāvoklī. Bet, kad ārsti jau nopietni apsvēra iespēju ārstēšanu pārtraukt, Aleksandra acis atvērās. Viņš bija atgriezies.

Šodien viņš ir ārsts, kurš uzskata, ka patiesa veselība iespējama tikai tad, ja saprotam, ka dvēsele un Dievs ir realitāte un ka nāve nav personiskās eksistences beigas, bet tikai transformācija. Viņa vēstījums uzrunās gan zinātnieku, gan ticīgo.

"Zinu, ka būs cilvēki, kas lūkos šā vai tā manu pieredzi noniecināt, ka būs daudzi, kas to atmetīs, atsakoties noticēt, ka manis piedzīvotais varētu kādā jel veidā būt "zinātnisks", ka tas varētu būt kas vairāk par aptrakušu, drudža radītu sapni.

Bet es zinu labāk. Un tas ir mans pienākums – gan kā zinātniekam un tādējādi patiesības meklētājam, gan kā ārstam, kurš velta savu dzīvi, lai palīdzētu cilvēkiem (un tas ir mans pienākums ne vien šīs zemes iemītnieku, bet arī aiz tās robežām sastapto priekšā) – darīt zināmu pēc iespējas plašākam ļaužu lokam, ka manis pieredzētais ir patiess un reāls un ka tas ir ļoti nozīmīgs atklājums. Ne tikai man, bet visiem mums.

Mans ceļojums apliecināja ne vien par mīlestību, bet arī to, kas mēs esam un cik ļoti savstarpēji saistīti mēs esam, to, kāda ir visas eksistences būtība. Tur, augšā, uzzināju, kas es esmu, un atgriežoties sapratu, ka beidzamie saplīsušie manas esības dzīpari še lejā bija sadziedēti."

Diāna Bērza. Labrīt, laimīgo cilvēk!

Izdevējs – Madris, 2015, 70 lpp.

Grāmatas "Eņģeļu vēstījumi" autore turpina saņemt informāciju no Visuma un apkopo to jaunā grāmatā. Grāmatā Diāna savijusi savas sarunas ar eņģeļiem, dzejoļus, pasakas un Visuma informāciju Zemes cilvēkiem piecu gadu garumā. "Sāksim ar to, ka eņģeļi ir," uzsver grāmatas autore. "Par to nevajadzētu šaubīties. Eņģelis ir sajūta. Apziņa. Pārliecība. Zināšanas. Drošība. Neticama mīlestība."

Lūk, mirklis no šīs neparastās grāmatas – fragments no autores sarunas ar eņģeli Efiriēlu.

–Tas ir tas, ko es mēģinu tev pateikt. Planētas maina savu atrašanos.

Kāpēc?

Saule tās aktivizē jauniem uzdevumiem.

Kādiem?

Starpplanētu galaktikās mainās oglekļa dioksīda pārpalikumu koncentrācija. Molekulārie dialogi nespēj kontrolēt situāciju. Mainās būtība.

Es neko nesaprotu, Efiriēl!

Labi. Īsumā – tas tev netraucēs dzīvot. Tas netraucēs dzīvot uz planētas Zeme nevienam cilvēkam, kurš saprot Laikmeta izmaiņas. Jūsu domas ir spēcīgi impulsi, kas maina Visumu. Visumā tie pārtop ķīmiskās reakcijās, kas reāli iespaido konkrētus ķermeņus – cietos iežus – planētas.

Planētas ir Visuma enerģētiskie sacietējumi. Dieva enerģija ir caurspīdīga, ēteriska viela. Mīlestība ir zaigojoša Gaisma. Planēta ir vieliska masa. Saproti?

Mēģinu. Un kas tad ir cilvēks?

Halogēns.

Ko tas nozīmē?

Ēna.

Kam?

Dieva idejai par attīstītu dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!