Foto: Publicitātes attēli

Izmantojot portālā Ziedot.lv atklāto ziedojumu vākšanas akciju, ikviens var atbalstīt Ukrainas karā cietušo bērnu rehabilitāciju Latvijā, portālam Cālis.lv pastāstīja biedrības "Alianse bez bāreņiem" valdes locekle Irina Čžou.

Ziedojumu vākšana sākta, lai varētu operatīvāk organizēt un paplašināt sociālās rehabilitācijas programmu "No ģimenes ģimenei", tādējādi ļaujot Latvijas ģimenēm palīdzēt vairāk mazajiem Ukrainas iedzīvotājiem, nekā līdz šim.

Ziedot iespējams šeit.

"Diemžēl bērniem nākas iepazīt bailes, tumsu, šāviņu troksni un izmisumu vecāku acīs. Viņu stāstīto nav iespējams klausīties bez asarām acīs. Taču mūsu spēkos ir ļaut bērniem atgūt ticību mierīgai dzīvei un palīdzēt dziedēt šī bezjēdzīgā kara cirstās brūces," skaidro Čžou.

"Kopā ar savējiem nakšņojām pagrabā. Man bija bail, tur bija tumšs. Taču ārā šāva un bija jāglābjas," stāsta 11 gadus vecais Vladislavs. Savukārt viņa vienaudzis Andrejs atklāj, ka ģimene nepārtraukti lūgusi Dievu, lai karš beigtos un iestātos miers.

Ar sabiedrības palīdzību savāktie līdzekļi tiks izmantoti organizatorisku jautājumu risināšanai, piemēram, paātrinātai vīzu saņemšanai, citām nepieciešamajām atļaujām. Parasti par šīm izmaksām rūpējās uzņemošās ģimenes.

Līdz šim mūsu valstī viesojušās septiņas bērnu grupas, astotā varētu ierasties aprīlī. 15 bērnu nogādāšanai Latvijā un sociālajai rehabilitācijai ir nepieciešami 4750 eiro, savukārt piecām bērnu grupām – 23 750 eiro.

Ja esat ar mieru atbalstīt karadarbībā cietušo Ukrainas bērnus, izmantojiet iespēju un ziedojiet kaut vai nelielu summu, aicina biedrības pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!