Foto: Shutterstock
Latvijā Dūlu nedēļa notiek piekto reizi. Jau tradicionāli tiek organizēti dažādi bezmaksas un samazinātas maksas pasākumi. Ikreiz tiek piedāvātas lekcijas un semināri par grūtniecību, dzemdībām un pēcdzemdību periodu, atbalstu tajā. Šogad Latvijas Dūlu apvienības dūlas saviem klientiem – mammām, tētiem, mazuļiem – ir sarūpējusi arī īpašu Dūlu nedēļas pasākumu, kurā gaidīti klienti (esošie, bijušie, topošie) un draugi.

20. martā pulksten 15 dūlas aicina uz "Cydonia Gastropub", Berga bazārā, Dzirnavu ielā 84.

"Būsim kopā sarunās un dziesmās, fotografēsimies, piedalīsimies konkursos. Jūs gaida pārsteiguma balvas no Latvijas Dūlu apvienības, veikala "Zīmulis un ota", "ManiSlingi.lv" un biokosmētikas ražotāja "Weleda". Par muzikāliem pārsteigumiem rūpēsies muzikālā apvienība "Bize Bezē". Cienāsim jūs ar našķiem, darbosies bārs. Būs pieejams bērnu rotaļu stūrītis," portālu Cālis.lv informēja Latvijas Dūlu apvienības pārstāve Līga Liepa-Kivilande.

Uz pasākumu interesenti aicināti pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 29764772 (Ilga). Vietu skaits ierobežots.

Dūla ir sieviete, kas izgājusi īpašu apmācību, lai prastu sniegt emocionālu, informatīvu vai fizisku atbalstu ģimenei bērna gaidīšanas posmā, dzemdībās un pēcdzemdību periodā.

Latvijas Dūlu apvienība dibināta 2010. gadā. Šobrīd tajā apvienojušās 70 dūlas un dūlas apmācībā.

2015. gada Dūlu nedēļā notika vairāk nekā 30 pasākumu 12 Latvijas pilsētās. Tos apmeklēja vairāk nekā 300 interesentu. Šogad plānoti vairāk nekā 40 pasākumi 22 Latvijas vietās.

2015. gadā dūlas atbalstījušas 175 sievietes dzemdībās, vairākiem simtiem sieviešu sniegts atbalsts grūtniecības un pēcdzemdību laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!