Foto: Shutterstock
Daudz dzirdēts par enerģētisko dziedniecību – kā cilvēks ar pieskārienu vai bez tā, klātienē vai no attāluma izraisa otrā cilvēkā savādas sajūtas. Un ne tikai sajūtas – arī atbrīvošanos, mieru un pat dziedināšanu! Kas tas ir par fenomenu, un kā tas ir iespējams? Skaidro mācību cikla "Dziedini sevi un citus" autors, veselības skolotājs Juris Brants.

Mēs mēdzam izvairīties vai baidīties no tā, ko nesaprotam. Tieši cilvēku neizpratne ieliek enerģētisko dziedniecību tajā kategorijā, kur to uzskata par brīnumu – par kaut ko tādu, ko spēj darīt tikai izredzētie, vai arī tieši pretēji – liek no tās vairīties.

Kāpēc tā? Tāpēc, ka enerģētiskā dziedniecība ir rīks, ar kuru var radīt un vienlaikus iznīcināt. Vai tā var būt? Jā.

Kas tad īsti ir enerģētiskā dziedniecība? Tas ir komplekts, kas balstās uz labi izstrādātu darbības motivāciju – konkrētu mērķi, ar kuru kāds tiek dziedināts.

Kas ir šīs darbības?

Pirmkārt, tā ir izpratne par enerģiju. Jāsaprot, ka itin viss ir enerģija – gan blīvais (cietais), gan maigais (mīkstais) ir enerģijas forma. Citiem vārdiem – enerģija ir viss, ko mēs redzam, un arī viss, ko mēs, iespējams, neredzam (jo mūsu neredzēšana vēl nenozīmē, ka tas nepastāv).

Otrkārt, tas ir darbs ar fiziskā ķermeņa enerģētiku, pieņemot un izkopjot enerģētiskos aprakstus, kuri pieejami mūsdienu literatūrā. Vai – tos nepieņemot, bet pārbaudot un attīstot enerģētiku pašiem sevī.

Treškārt – darbs ar fizisko ķermeni: vingrojumi, vielmaiņas attīstība, nervu sistēmas stiprināšana.

Neiztikt arī bez nervu sistēmas attīstības – jākopj jutīgums, jo enerģētiskajā dziedniecībā visu sajūtu uztvērējs un vadītājs ir nervu sistēma. Vēl tas ir prāta treniņš, domu virzības vadīšana un pārvaldīšana (piemēram, meditācija).

Papildus tam tiek izstrādāta motivācija, kas ir kā atslēga radošam vai graujošam efektam gan attiecībā uz "pacientu", gan arī pašu enerģijas pārvaldītāju.

Enerģija ir viss, ko mēs redzam, un arī viss, ko mēs, iespējams, neredzam (jo mūsu neredzēšana vēl nenozīmē, ka tas nepastāv).

Ņemot vērā minētos sešus punktus, kļūst skaidrs, ka enerģētiskā dziedniecība nav milzum brīnumains fenomens.

Mūsdienās ir zināmas vairākas enerģētiskās dziedniecības sistēmas. Pieminēšu vien dažas:

Teta dziedniecība, kura balstās uz meditatīvu principu ar savienotām plaukstām: ārsts un pacients sēž viens otram iepretim, turot viens otra plaukstas. Dziedinātājs ar telepātijas palīdzību uztver otra cilvēka sāpes un sajūtas un cenšas tās neitralizēt. Bieži vien šo dziedināšanu sauc par vienu no drošākajām, jo tā neietver ciešu fizisku kontaktu, kas var izraisīt jautājumus par paralēlu enerģiju ietekmi uz ārstējamo, kā arī dziedniekam nav riska paņemt uz sevi potenciālās slimības vai vibrācijas.

Foto: Privātais arhīvs

Reiki dziedniecība ir maigas un mierpilnas dabas dziedināšana, kura sevī ietver pieskāriena dziedniecību, kā arī dziedniecību no attāluma. Tā ir dziedināšana, kura balstīta uz līnijas jeb tradīcijas ievērošanu, kura ir aizsākusies ar tās iedibinātāju Mikao Usui. Reiki ir garīgā dziedināšana, kuras pamatos ir pieci garīgie principi un ticība, ka šīs līnijas sekotājiem enerģijas plūsma tiek vadīta no Visuma – caur cilvēku uz dziedināmo vietu un cilvēku kopumā. Ticams, ka šī dziedniecības metode ir visdrošākā, jo enerģija ir tik spēcīga, ka tā atstumj visas slimības, arī tās, kuras it kā var uzņemt pats dziedinātājs.

Rekonektīvās dziedināšanas pamatā ir izpratne, ka nav ne sliktu, ne labu enerģiju – ir tikai dažādas enerģijas formu vibrācijas, kuras tiek līdzsvarotas cilvēkā vai arī tiek uzlabota to plūsma konkrētā ārstējamā cilvēka ķermenī. Arī šo sauc par vienu no visdrošākajām dziedināšanas sistēmām, jo cilvēks, kurš dziedina (līdzīgi kā Reiki sistēmā) piedalās procesā tikai kā caurvadītājs enerģijas virzībai.

Ir milzum daudz enerģētiskās dziedniecības metožu, un katra teiks, ka ir spēcīgāka un drošākā par pārējām. Katrai ir savs izskaidrojums un pasniegšanas veids. Dažas sistēmas ir stingrākas, citas – mazliet mazāk disciplinētas, vienas izmanto simbolismu (ezotērikas piesaisti), bet citas ne.
Taču, ņemsim, kuru gribam, – visas šīs sistēmas apgalvo, ka jebkurš cilvēks spēj dziedināt. Un tā ir pilnīga patiesība! Tas ir līdzīgi kā mūsdienu reliģijā, kur Tēvreize ir viena, bet konfesiju daudz, un katra uzskata sevi labāku par citām. Manā skatījumā nav labākas vai sliktākas enerģētiskās dziedniecības – ir izpratne un darbs.

Ja tevi ieinteresējusi iespēja apgūt enerģētiskās dziedniecības metodi veselības skolotāja Jura Branta vadībā, vairāk par mācību iespējām uzzini www.esivesels.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!