Foto: Shutterstock

Internetā daloties ar saviem drosmīgajiem attēliem pieticīgā apģērbā vai pat bez tā, sievietes riskē ar savu iespējamo karjeru, attiecībām vai sabiedrisko tēlu. Mēs nekad nezinām, kā pavērsīsies dzīve. Viņa.lv, centās noskaidrot, vai viena atkailināta fotogrāfija sociālajos tīklos var sabojāt dzīvi, vai tomēr atnest slavu.

Protams, jebkurai sievietei ir vajadzīgs novērtējums, un pats ātrākais veids, kā pie tā tikt, ir ievietot savu puskailo vai kailo foto sociālajos tīklos, krāt "like" ikonas un baudīt komentārus. Tomēr, vai tas neliecina par sievietes zemo pašnovērtējumu?

Kad pašapziņa ir atkarīga tikai no tā, cik seksīgi vai neseksīgi cilvēks izskatās, nevis balstoties uz to, cik sieviete ir inteliģenta, laipna, draudzīga vai sabiedriski aktīva, rodas cita problēma – attiecīga mijiedarbība attiecībās ar saviem vīriešiem. Vīrieši sāk uztvert sievieti tikai kā seksuālu objektu, zaudējot cieņu pret viņu, kas bieži vien kļūst par iemeslu verbālai un pat fiziskai vardarbībai.

Pat, ja sieviete neko ļaunu nedomā un neuzsver sevis izrādīšanu kādā no sociālajām vidēm, piemēram, Facebook vai Instagram, viņa, ievietojot pat šķietami parastu fotogrāfiju, jebkurā gadījumā izliek sevi publiskai apskatei. Tā darot, ir viegli iedomāties, ko auditorija par to domā, turklāt ir būtiski, vai sieviete ir ģērbta formālā kostīmā, vai niecīgā peldkostīmā.

Protams, ne vienmēr tik kritiski jālūkojas uz atklātām fotogrāfijām internetā, jo nedrīkst aizmirst, ka ir sievietes, kurām augumu izrādīšana ir viņu darbs. Modelēm un aktrisēm, kā zināms, tā ir viņu ikdiena, taču citādi ne mirkli nedrīkst aizmirst, ka šādi attēli nebūt nav nevainīgi. Liela daļa sieviešu pašas uz sevi izsauc uguni un nepadomā par rītdienu – ja nu rīt man šī fotogrāfija tikai traucēs, kad potenciālais darba devējs pārbaudīs informāciju par mani? Zināma lieta, ka tas, kas nonācis sociālajos tīklos, tur paliks vienmēr.

Izrādāmies mēs visi, viens vairāk, cits - mazāk. Tomēr interesanti, ka Viņa.lv, aptaujājot Latvijā zināmas dāmas, kuras mēdz sevi izrādīt publiski vairāk nekā citas, sievietes tikai viņām zināmu iemeslu dēļ atteicās skaidrot, kāpēc tad to dara.

Savukārt Lilita Siliņa, "Lēdiju skolas" vadītāja, kura savulaik ir apmācījusi skaistumkonkursu dalībnieces kā stiliste un ieguvusi titulu "Mrs. Grandma Universe Globe 2013", izrādīšanos ar savu ķermeni skaidro tā: "Slavenību stils, piemēram, uz sarkanā paklāja, kas ir apskatāms arī pašu interneta profilos, izvēloties tērpus, ļauj sabiedrībai pamielot acis, kur, ievērojot dažādus principus, tiek radīts iespaids par skaistu, proporcionālu augumu, kas piesaista skatienus "īstajām" vietām. Provocēt un šokēt sabiedrību ar kailumu, parādot savu kopto ķermeni, caur tērpa siluetu un caurspīdīgumu – tieši tāds ir uzdevums!

Atrodoties starp daudz skaistām, koptām, slavenām personībām, katra atrod savu metodi, stilu, pieeju, lai "iezīmētu" savu teritoriju! Skatuviskā provokācija, lai pievērstu uzmanību tieši sev, ir nepieciešama. Dziļi sirdī ikviena vēlas justies un izskatīties skaista, žilbinoša un iekārota, proti, seksīga! Slavenības to dara spilgti un atklāti, reizēm valdzinoši un noslēpumaini! Un sabiedrība to gaida! Bez kailuma nav interesanti!"

Daži piemēri no pasaules un Latvijas zvaigžņu sociālo tīklu vietnēm.

Lindsija Lohena, aktrise

Heidija Klūma, supermodele

Liene Brikouska, radio ētera balss

Rihanna, dziedātāja

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on Apr 20, 2016 at 12:31am PDT

Nikija Mināža, dziedātāja

A photo posted by Nicki Minaj (@nickiminaj) on Mar 18, 2016 at 12:24pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!