Foto: Shutterstock

Austrumu medicīnā liela vērība tiek pievērsta ne vien fiziskajai, bet arī garīgajai veselībai. Tieši tā ir iemesls gan veselībai kopumā, gan daudzām slimībām, kuras izārstēt ir gandrīz neiespējami. Tās tevi moka gan fiziski, gan garīgi līdz pat tam brīdim, kamēr nenolem no tām atbrīvoties. Kur aizplūst spēks un kā no tā izvairīties, portālā Naturalworld.ru māca ukraiņu psihologs, ekstrasenss un treneris Aleksejs Barbers.

Lūk, 10 dzīves jomas, kas paņem visvairāk mūsu enerģijas.

Nepabeigtas lietas

Katru reizi, kad ķeries pie kādas lietas, iesāc to, bet nepabeidz, veltīgi tiek iztērēti ne tikai materialie resursi. Psihē, tāpat kā datorā, paliek "karājoties" nepabeigts process: tas nav apzināts, taču visu laiku "noēd" uzmanību un spēku. Te var pieskaitīt arī neizpildītus solījumus, neatdotus parādus, nepabeigtus vai pāri spēkiem sagrābtus darbus.

Meli sev un citiem

Kad cilvēks melo, viņš tērē daudz enerģijas, lai uzturētu izdomātos tēlus. Turklāt tiek kropļota plūsma starp sirds un kakla čakrām (tādēļ radies teiciens "kropļot dvēseli"). Risinājums skaidrs – nepieciešams iznīdēt liekulību, pašapmānu un mēģinājumus izlikties par to, kas tu neesi.

Aizvainojums, noslēgtība un citas pašizolācijas formas

Cilvēks ir atvērta enerģētiska sistēma. Ja viņu izolē, viņš kļūst vājāks – gluži kā tas notiek pilsētas vai ostas blokādes laikā. Ja kādu objektu izolē fiziski, ekonomiski vai pat informatīvi, tas sāk nīkuļot. Tas notiek, ja atsakies no radniecīgām saitēm, aizmirsti vecākus, necieni dzimto zemi, jūti aizvainojumu pret cilvēkiem, dzīvi vai vēl kaut ko. Ja cilvēks nav ietverts kādā kopienā vai ļaužu grupā, arī tas novājina. Arī ar savu kultūras egregoru zaudēta saikne ir enerģijas zaudējums.

Bailes, neuzticība, nevajadzīgs naidīgums

Bailes un neuzticība dara to pašu, ko aizvainojums. Turklāt veltīgi tiek tērēti enerģētiskie resursi, jo organisms atrodas nemitīgā kaujas stāvoklī – gatavs cīnīties vai bēgt. Tas nogurdina.

Fiziska, emocionāla vai informatīva pārslodze vai nepietiekamas fiziskās nodarbes un saikne ar dabu

Kad cilvēks sevi pārmērīgi noslogo ar darbiem vai pārdzīvojumiem, tas paņem daudz spēka. Smadzenēm informācijas apstrādei nepieciešams daudz enerģijas, tukšiem pārdzīvojumiem veltīgi tērējas virsnieru dziedzera hormoni, kas noved pie aknu disfunkcijas.

Nepareizs vai nepietiekams miegs

Guļot nepiemērotā laikā vai nepietiekami ilgi, organisms miegā nespēj pienācīgi atgūt savus spēkus. Uzkrājas toksīni, tiek izjaukti bioritmi, smadzenes tiek pārslogotas ar neapgūtu informāciju.

Pārēšanās, alkohola, nikotīna vai narkotiku intoksikācija liek organismam tērēt spēkus toksīnu neitralizēšanai un izvadīšanai. Tas pārslogo nervu sistēmu, nieres un zarnu traktu.

Liekas sarunas, iekšējs dialogs

Tev tas var likties nebūtiski, bet patiesībā runāšanai tiek patērēts milzīgs enerģijas daudzums un bieži vien – bezjēdzīgi. To vieglāk pamanīt pēc klusēšanas prakses.

Slimības, neizārstētas traumas, kaitīgi ārējie apstākļi, parazīti un enerģētiskie vampīri

Pie šiem faktoriem pieskaitāmi negatīvi noskaņoti cilvēki un vide, ģeopatogēnās zonas, rūpnieciskais piesārņojums, traumas un citi bojājumi.

Visspēcīgākais enerģijas tērēšanas kanāls – seksuālas pārmērības

Zema seksa kultūra un notiekošo procesu neizprašana (nekārtīgi seksuālie sakari, bieža pašapmierināšanās) noved pie tā, ka cilvēks pārlieku izšķiež savas visspēcīgākās – seksuālās rezerves. To atjaunošana prasa milzumdaudz enerģijas, bet šīs enerģijas izšķiešana ir vislielākais ļaunums. Tērē šo vērtīgo resursu ekonomiski un ar jēgu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!