Foto: Shutterstock

Saskaņā ar tibetas dziednieku uzskatiem, jebkuru kaiti jāsāk ārstēt, attīrot asinis un limfu. Tas ne vien veicina ātrāku veseļošanos, bet kalpo arī dažādu kaišu profilaksei. Senajā veselības traktātā Zilais berils (1687.–1703. gads) liela loma atvēlēta dziedniecisko augu īpašībām. Piedāvājam dažas visvienkāršākās un pieejamākās receptes.

Tomēr jāatceras, ka katram produktam ir savas kontrindikācijas. Grūtniecēm un cilvēkiem, kuriem ir kuņģa vai barības vada problēmas, noteikti jākonsultējas ar ārstu!

Strutenes uzlējums limfas attīrīšanai

Strutenes dziednieciskās īpašības bija zināmas ne tikai Tibetas lamām – arī mūsu senči izmantoja šo ārstniecisko augu! Šo augu uzlējums palīdzēs limfatiskajai sistēmai strādāt bez traucējumiem un attīrīs to. Strutenes drogu sasmalcina un izspiež sulu. Uzlējumu gatavo, 450 mg sulas atšķaidot ar 70 ml medicīniskā spirta. To glabā ledusskapī. Lieto pēc shēmas: pirms brokastīm – 1 piliens, pirms pusdienām – 2 pilieni, pirms vakariņām 3 pilieni, un tā tālāk, katru dienu dozu palielinot par vienu pilienu. Kad nonāksi līdz 15 pilieniem pirms vakariņām, sāc devu atkal tāpat samazināt.

Ingvera dzēriens

Ingvera unikālā spēja izvadīt no organisma pilnīgi visus toksīnus (ķīmiskos, pārtikas un radiācijas) tiek izmantota asins attīrīšanai. Ingvera dzēriena lietošana ikdienā labvēlīgi ietekmēs pašsajūtu, palīdzēs samazināt svaru, ka arī uzlabot ādas un matu stāvokli.

10–20 g ingvera vai vienu TK ingvera pulvera aplej ar glāzi verdoša ūdens. Noturi 10 minūtes, pievieno 1 TK medus un citronu pēc garšas. Pusglāzi izdzer tukšā dūšā no rīta, 30 minūtes pirms ēšanas. Otru pusi izdzer dienas laikā.

Ķiploku eliksīrs ilgam mūžam

Ko tik visu neārstē ar ķiploku! Tā dezinficējošās un baktericīdās īpašības zināmas katram. Ķiploks īsā laikā nostiprina imunitāti, uzlabo vielmaiņu un iznīcina parazītus. Tibetas medicīna piedāvā recepti asins un asinsvadu attīrīšanai.

40 g sasmalcinātu ķiploku ieliek stikla traukā un pārlej ar 100 g spirta vai degvīna. Maisījumu uz 10 dienām noliec tumšā, vēsā vietā, tad izkās. Lieto pa 10 pilieniem 2–3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Attīrīšanas kurss nepieciešams 10 dienas līdz pat mēnesim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!