Foto: AFP/Scanpix
Pienācis svārstīgu emociju, šaubīgu lēmumu un liktenīgu notikumu laiks: dzīvosim starpaptumsumu ietekmē – no gredzenveida Saules aptumsuma 1. septembrī līdz pusēnas Mēness aptumsumam 16. septembrī. "Problemātiskajos jautājumos dubults plīsīs nograbēdams!" par starpaptumsumu perioda sakritību ar dižčiku (no 30. augusta līdz 22. septembrim) brīdina "Astrologi.lv" veidotājs Kristaps Baņķis.

Kā par nelaimi, Saules aptumsums sakrīt ar 1.septembri – Zinību dienu.

"Jauniešiem, kuri mācības sāks kārtējo gadu, šis periods nebūs nekas "pārdabisks". Mazliet žēl pirmklasnieku," norāda astrologs, sniedzot padomus, ko un kad labāk darīt. "Visveiksmīgākais laiks svarīgajam skolas gaitu sākumam būtu augošs Mēness, lai mācības vieglāk padotos, sekmes būtu labākas un skolas dzīve vieglāk kārtotos. Šoreiz tas pagalam neveiksmīgi trāpījies vistukšākajā laikā. Ieteiktu vecākiem pamatīgi piedomāt, vai šādi riskēt, sūtot skolā tieši šajā dienā. Labāk ar bērnu līdz skolai aiziet 29., 30. augustā, kad gan ir dilstošs Mēness, bet vēl nav sācies problemātiskais dižčiks. Tuvākais pēcaptumsuma laiks skolas sākumam ir 6. un 7. septembris. Tiesa, līdz pat 22. septembrim notikumus diktēs retrogrādais Merkurs (saukts par dižčiku), kas vistiešāk atbild par bērniem un zinībām."

Kristaps Baņķis norāda, ka 1. septembris ir taisnīguma un likuma spēka diena: stingri jāievēro likums, rituāls, reglaments, ne par soli nedrīkst novirzīties no noteiktās kārtības, jāievēro disciplīna. Dotos solījumus grūti atcelt. Darbs ir kā pienākums, un jāstrādā no saullēkta līdz saulrietam, pabeidzot iesākto. Labāk nemaz nesākt strādāt, nekā slikti padarīt darbu. Labāk vadīt, nevis būt vadāmam. "Vai šo novelēsi savam bērnam uz visu mācību mūžu? Jo zinību dienas starts ietekmēs nākotni un notikumus mācību un skolas dzīvē!" uzsver astrologs.

Ja neesi pārliecināts par to, ko dari, labāk nedari neko!

Aptumsuma enerģētika izteikti ir sajūtama vismaz trīs dienas pirms un trīs dienas pēc to kulminācijas brīža. "Aptumsumi jau kopš sendienām iezīmējas kā karmiskās pretestības laiks, tādēļ šajā laikā bizness vai nu pelnīti iet no rokas, vai ir maksimāli piepildīts ar dažādiem šķēršļiem. Šajā laikā ar jebkuru darbību, tēlaini sakot, pamatīgi piepildām karmas trauku. Viss ir sakāpināts, sabiezinātas dzīves krāsas ikvienam atbilstoši individuālajam horoskopam. Par vienu gan var padomāt, – kā tikt vaļā no nejēdzīgiem ieradumiem, piemēram, smēķēšanas. Pastāv virkne iespēju, kā palīdzēt sev, lai ar mazākiem enerģijas zudumiem un harmoniskāku attīstību nodzīvotu aptumsumu periodu," skaidro Baņķis.

Saules aptumsuma enerģija ietekmē veselības stāvokli, pastiprina hroniskās kaites. Jāievēro mērenība dzīves stilā, nedrīkst pārēsties, nav vēlams lietot alkoholu, pārmērīgi sportot. Uz līdzsvarotu cilvēku psihi Saules aptumsums nekādu ietekmi neatstās, taču jārēķinās, ka var nākties saskarties ar mazāk nosvērtām personībām.

Saules aptumsuma laikā Mēness bloķē Saules gaismu, tādējādi samazinot tās spēku. Cilvēki var zaudēt reputāciju vai arī tikt nostādīti cieņu aizskarošās, pazemojošās situācijās. Aptumsumi var nest līdzi negaidītas pārmaiņas jebkurās lietās, tādēļ tas nav veiksmīgs laiks.

Zinību dienu. “Jauniešiem, kuri mācības uzsāks kārtējo gadu, periods nebūs nekas pārdabisks. Mazliet žēl mazos pirmklasniekus un pirmkursniekus, kuri savu zinību ceļu uzsāks pirmoreiz.
Kristaps Baņķis

Gredzenveida Saules aptumsums 1. septembrī

Aptumsums būs redzams Atlantijas okeāna austrumos, Gabonā, Kongo, Kongo demokrātiskajā republikā, Tanzānijā, Mozambikā, Madagaskarā un Indijas okeānā.
Aptumsuma daļējā fāze redzama Atlantijas okeānā, Āfrikā, Arābijas pussalā un Indijas okeānā.
Aptumsuma maksimums plkst. 12:06:54 (pēc Latvijas laika) Tanzānijā, netālu no robežas ar Mozambiku, kur gredzenveida fāzes ilgums būs 3m 5,6s.
Latvijā aptumsums nebūs redzams.

Māņticīgajiem – Saules dienas ticējumi aptumsušajam 1. septembrim:

  • Atrast pakavu –– balva; trauku –– gaidāma materiāla labklājība un veiksme.
  • Atrast krāsainu akmentiņu –– rūpju, aizgādības, draugu palīdzības simbols.
  • Ja trāpās virves, cilpas –– zīme, ka tiksi pasargāts no briesmām.
  • Ja izkrīt liels daudzums matu – tas uz neveiksmēm, zaudējumiem, bet blaugznu parādīšanās ir– bezspēka, vājības liecība.
  • Slikta zīme, ja plīst stikls, trauki; īpaši slikti, ja saplīst logs.
  • Ja savainojas, uzkāpjot uz lauskām – tiesa, atmaksas, negaidīta kaut kā sagraušana.
  • Apstājies pulkstenis var vēstīt par tuva cilvēka nāvi.
  • Salūst svari vai citas mērierīces – tā ir– krāpšanas, haosa un dezorientācijas zīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!