Žurnālistes un ezotēriķes Nadeždas Terehovičas (attēlā) ceļš uz numeroloģiju gājis caur noliegumu. Tas sācies kā žurnālistiskā izmeklēšana ar mērķi atklāt "ar para-zinātnēm aizrāvušos cilvēku manipulācijas un izvest šarlatānus skaidros ūdeņos". Bet drīz izrādījies, ka visās šajās "pasaciņās" kaut kas ir... Nadežda iegrimusi mācībās un sapratusi, ka numeroloģija ir viņas īstais aicinājums.

– Kādu skolu jūs pārstāvat? Vai numeroloģijā vispār ir kādas atšķirīgas skolas?

Pārstāvu Rīgas biedrību "Восхождение" (šīs organizācijas mērķis ir garīgi atveseļojoša attīstība un cilvēku izglītošana saskaņā ar sabiedrības tradīcijām un vispārcilvēciskām vērtībām). Numeroloģija ir ezotēriska zinātne par skaitļiem, pateicoties kurai, var uzzināt savu likteni, izprast sevi pašu, ielūkoties nākotnē, uzlabot attiecības ar cilvēkiem... Jā, arī numeroloģiskās sistēmas ir dažādas – ķīniešu, Pitagora, kabalistiskā, haldejiskā, Vēdiskā. Šos virzienus atšķir pieeja jautājumu risinājumam, taču kopumā tie ir idejiski vienoti...

Mans viedoklis ir tāds: numeroloģijā, tāpat kā jebkurā citā metafiziskā sistēmā, nav un nevar būt vienīgās pareizās metodes, nominālās nozīmes, tulkojuma.

No pirmā acu uzmetiena numeroloģija atgādina matemātiku, tomēr – tas nav viens un tas pats. Numeroloģija ietilpst "para-zinātnēs" (t.i., noslēpumainajās), tāpēc šeit līdzās precīzajām zināšanām tiek lietota arī iztēle, intuīcija, māka interpretēt emocijas, "redzēt" tēlus u.c. Tas nozīmē, ka ikviens "para-zinātnieks" individuāli redz un jūt, taču vienlaikus balstās uz kopējām pamatnostādnēm.
Ikviens, kurš reiz ir nostājies uz garīga ceļa, jūt, ka ir Kaut Kas – tas, kas augstāk par mums visiem un ko var dēvēt dažādi – Visums, Dievs, Absolūts, Ākašas hronikas, Zemes informatīvais lauks. Un šis Kaut Kas ietver sevī Visu. No šā pirmavota smeļas tie, kas strādā ar smalkajām enerģijām (parapsihologi, dziednieki). Taču arī "parastie" cilvēki tam pieskaras – intuīcijas uzplaiksnījuma mirklī, sapnī, kad dzird vai redz zīmes "no augšas" – likteņa zīmes.

Taču atgriezīsimies pie numeroloģijas. Lūk, vienkāršs piemērs. Numerologam-eiropietim, teiksim, tas pats četrinieks nozīmē vienu, bet numerologam-ķīnietim – citu. Piemēram, Austrumos skaitli 4 uzskata par galēji nelabvēlīgu, bet Rietumu sistēmā šā skaitļa vibrācija vēsta, ka cilvēkam, kuram tas ir Dzīves ceļa skaitlis, sevi jāparāda kā atbildīgu, priekšzīmīgu, disciplinētu darbinieku. Jā – no vienas puses, dzīve var šķist grūta. Bet – šādam cilvēkam dots vairāk spēka, izturības, mērķtiecības nekā citiem. Ticiet, neviens labāk par četrinieku netiks galā ar skrupulozu darbu! Viņa rokās top kvalitatīvas un noderīgas lietas. Vēl vairāk – ja četrinieks attīstīs savas pozitīvās iezīmes (darba mīlestību, godīgumu, atbildīgumu) un atstrādās negatīvās (slinkumu, agresiju, rupjību), viņa dzīve var izvērsties pat ļoti veiksmīgi!

– Jūs pati specializējaties kādā noteiktā jomā?

Pamatā strādāju ar klasisko – Rietumu jeb Pitagora sistēmu. Esmu pabeigusi arī kabalistiskās numeroloģijas skolu, kas cieši savijas ar citu aizraujošu "brīnumu zinātni" – Taro. Taču kabalistisko metodi es izmantoju vairāk kā palīginstrumentu. Ar tās palīdzību var dziļāk "ielūkoties" cilvēkā, uzzināt vairāk par viņa būtību, kā arī (kā gan bez tā?) – veidot jaudīgus individuālos talismanus un amuletus.

– Ar kādiem jautājumiem cilvēkam vērts vērsties pie numerologa (nevis astrologa, tarologa, rūnu maga vai kāda cita speciālista)?

Teikšu tā – visas "para-zinātnes" ir savstarpēji saistītas. Tās visas var daudz pastāstīt par cilvēku. Un nav būtiski, pie kāda speciālista (protams, zinoša) vērsties – cilvēks saņems līdzīgu informāciju. Plus-mīnus. Tie vienkārši būs skatījumi no dažādām pusēm...

Piemēram, numeroloģijā ir tā dēvētie karmiskie skaitļi. To klātbūtne cilvēka portretā runā par dažādiem pārkāpumiem, kurus cilvēks pieļāvis iepriekšējos iemiesojumos. Kas tie par grēkiem? Tie var būt gan "norakti" talanti, gan nežēlīga nodevība mīlestībā, gan melnā maģija... Šāds cilvēks pastāvīgi iekulsies viena veida ķezās un mocīsies ar jautājumu – par ko man tas? Kāpēc citiem viss ir viegli, bet man – ne? Cik ilgi tas vilksies? Numeroloģija uz šādiem jautājumiem sniedz atbildes un konkrētas rekomendācijas situācijas uzlabošanai. Savukārt astroloģijā par tādām tēmām var vēstīt Melnā Mēness novietojums cilvēka dzimšanas kartē.

Vai arī tā dēvētā "Dzīves taciņa" – šī unikālā numeroloģiskā metode ļauj uzzināt, konkrēti kādā dzīves etapā cilvēks atrodas, kādi mērķi viņam jāsasniedz (un Visums dod šādu iespēju), ar kādām kļūdām un grūtībām nāksies saskarties. To ir vērtīgi zināt, lai maksimāli veiksmīgi un nesāpīgi izietu cauri šim laikposmam. Ar pārliecību varu teikt, ka tā ir kolosāla palīdzība tiem, kas vēršas pēc padoma pie "ciparu speciālista". Astrologiem šim nolūkam kalpo Solārs – gada prognoze...

Numeroloģijā ir arī virkne skaitļu, kas vēsta par virsspējām un virsuzdevumiem. Protams, ir patīkami uzzināt, ka tev piemīt tās vai citas virs-enerģijas (tas tevi mazliet paceļ virs pūļa), bet... tas ir arī virs-pārbaudījums, kas, ja to neizmanto vai lieto ļaunā nolūkā, var novest pie nepatikšanām un pat slimībām un vēlāk – pie Karmisko skaitļu atstrādes nākamajā dzīvē.

Starp citu, pašlaik darbojos domubiedru klubā "EzoteRīga", kurā pārstāvētas dažādas "brīnumsistēmas", un mēs pastāvīgi pārliecināmies, ka visas musu pārstāvētās jomas pārklājas būtiskākajā, papildinot cita citu.

Rīkojoties kļūdaini, cilvēki zaudē daudz enerģijas. Numeroloģija skaidro daudzas lietas: piemēram, kā izvēlēties pareizo darbu sākšanas brīdi, kā izveidot labas attiecības, kā noteikt īsto profesiju, un tādējādi ietaupās enerģija.

Īsumā, ar numeroloģijas palīdzību var noteikt,

  • Kādus noslēpumus glabā tavs dzimšanas datums,
  • Kāds skaitlis iešifrēts tavā vārdā (un kā tam likt darboties tavā labā),
  • Kādi uzdevumi veicami konkrētā dzīves posmā,
  • Ko gaidīt no rītdienas,
  • Kad radīsies iespēja notvert veiksmi,
  • Kā izbēgt no nepatikšanām,
  • Kā gudri veidot attiecības ar partneriem,
  • Kā kļūt veiksmīgākam un laimīgākam.

Numeroloģija var pat palīdzēt izvēlēties tērpu vakaram. Līdzīgi kā TV raidījums "Modes spriedums", tikai ar burvju akcentu. Man bieži lūdz ieteikt, ko un kādā krāsā vilkt. Priekš kam? Veiksmei! Un, ziniet, tas darbojas!

– Dažādās valodās vienam un tam pašam burtam var atbilst cits skaitlis (vienkārši tāpēc, ka dažādās valodās ir dažādas fonēmas, vienai un tai pašai skaņai var atbilst cits skaitlis). Piemēram, vārds Aija (krieviski raksta Айя) – iznāk dažādi skaitļi, vai ne? Kā lai zinu, kuru ņemt vērā? Pieņemsim, ka man mamma ir latviete, tēvs — krievs...

Līdzās iekšējai matricai – Pitagora kvadrātam* – ir arī ārējā matrica, kas sastāv no cilvēka vārda, uzvārda un krievu variantā arī tēvavārda. Šo ārējo matricu skatās pēc bērna dzimšanas – kādā valodā viņš ierakstīts dzimšanas apliecībā. Tas, savukārt, atkarīgs no valsts, kurā cilvēks nācis pasaulē. No tā mēs saprotam viņa būtību: dvēseli, kura ienākusi pasaulē, personību, ko redz apkārtējie, galvenos dzīves mērķus.

Dzīves laikā cilvēks var pārcelties uz citu valsti, nomainīt vārdu un uzvārdu, un tādējādi ārējā matrica mainās – tā dokumentos tiek pierakstīta citas valsts valodā. Attiecīgi izmaiņas notiek arī cilvēka raksturā, mērķos un uzdevumos.

Īsi sakot – ielūkojoties dzimšanas apliecībā, var redzēt sākotnējo dzīves uzdevumu. Tagadējā pasē, iespējams, redzams otrs uzdevums, jauni ceļi un bākas... Pie viena atbildēšu uz bieži uzdotu jautājumu – vīru uzvārdi, kas "bijuši pa vidu", neskaitās.

– Kāds ir visjocīgākais numeroloģiskais jautājums, kas jums uzdots?

Kaķīšus ļaudis nāk "sarēķināt", sunīšus... Mūsu mazajiem brāļiem, kā izrādās, arī ir karmiskie skaitļi un virsuzdevumi! Un tas ietekmē viņu attiecības ar saimniekiem.

Piemēram, strādāju ar meiteni, kurai ir problēmas ar enerģētiku un dēļ tā – maz draugu, domubiedru. Nu, lūk, viņa ir kaislīga suņu un kaķu mīle. Kad mēs sarēķinājām viņas pūkaiņus, izrādījās, ka viņas dzīvē parādās tikai dzīvnieki ar milzīgu enerģētisko potenciālu! Astainie donori. Visdīvainākais ir tas, ka patversmē kārtējais astainis pats pie viņas pienāk. Ir tiesa, ka mājdzīvnieki izvēlas mūs, nevis otrādi – kaut kādā brīnumainā veidā jūt, kā var mums palīdzēt.

Vēl jautrāks gadījums: pirms pāris gadiem pie manis atbrauca māsa no tālās Sibīrijas. Veselu nedēļu es viņu šarmēju ar numeroloģijas iespējām. Kad māsa aizbrauca mājās, man sāka zvanīt viņas paziņas. Ar prieku palīdzēju, atklāju viņu talantus, palīdzēju ar profesijas izvēli, nereti kārtoju ģimenes lietas. Un tad pēkšņi uzzināju, ka viņi tur mani dēvē par... Rīgas savedēju! Kāpēc tā? Tāpēc, ka visi vientuļie "klienti" pēc sarunas ar mani drīz vien izveidojuši ģimeni, bet precētie – tie, kuriem gāja uz šķiršanos, – spējuši saglābt savu laulību...

– Kas būtisks saistās ar 2016.gada vibrāciju? Ko vēl varam pagūt (un kas būtu jāpagūst) šogad?

2016. gada skaitlis ir 9. Tas nozīmē, ka beidzas kārtējais 9 gadu cikls (šī ir tā dēvētā individuālo ritmu metode, ko biežāk izmanto saistībā ar cilvēka dzīves ceļu).

9 – tas ir nobeigumu, secinājumu un kļūdu labojumu laiks. Visam, kam lemts beigties, jābeidzas tieši šajā gadā. Jāizmanto šis laiks savas dzīves pilnai revīzijai un jāizmet no tās viss nevajadzīgais un savu laiku atdzīvojušais, atbrīvojot vietu jaunajam. Šis gads ir visgrūtākais no visiem, iespējami dažādi zaudējumi. Ja kāds ir strādājis ar sevi, pilnveidojies, viņu gaida "dāvanas", bet, ja nav apzinājis savas kļūdas, – tad nepatikšanas, zaudējumi.

Tas pats attiecas arī uz valsti. Kāda bijusi politika, kādas metodes izmantotas, kas paveikts, kas – ne, kas uzlabots, kur notikušas negodīgas darbības? Visi saņems novērtējumu "no augšas"...

Un ko tad mums darīt? Piedot saviem ienaidniekiem un apvainotājiem, nevilkt līdzi pagātnes emocionālo kravu jaunajā ciklā. Pabeigt iesākto. Apzināti atteikties no dzīvot nespējīgiem projektiem (darba, attiecībām). Būt pacietīgiem un paust līdzjūtību. Pievērsties savai veselībai. Labi der arī dažādas attīrīšanās prakses – pirtis, spa, lūgšanas, meditācijas.

Padoms: atbrīvojoties no vecā un veicot aizejošā gada kopsavilkumu, plānot arī savu dzīvi nākamajā gadā, jo 2+0+1+7 – tas nav vienkārši vieninieks, bet jauna cikla sākums. Ko sēsi, to nopļausi pēc deviņiem gadiem. Un tas attiecas ne tikai uz darbu, mērķiem un personiskajām attiecībām, bet arī uz emocijām (mazāk stresa, panīkuma un čīkstēšanas!), jūtām, centieniem. Padomāsim labi, ko gribam "pievilkt" nākotnē.

Taču jāatgādina, ka, neatkarīgi no kopējās gada vibrācijas, katram ir arī savs personiskais gada skaitlis – ar savu ietekmi, pātagām un piparkūkām. Bet – tā jau ir cita tēma...

– Paldies! Pačukstu lasītājiem, ka tikties klātienē un uzdot savus jautājumus jums ikviens varēs 1. un 2. oktobrī – ezotērikas festivālā "Destiny's Gift".

* Pitagora kvadrāts – numeroloģijas matrica. Ciparu daudzums katrā rūtiņā nosaka konkrētās cipara enerģijas apjomu. Piemēram: 1. rūtiņā – līdera iezīmes, 2. rūtiņā – pacietības potenciālu, 3. – ātrumu, kādā cilvēks spēj uztvert informāciju, utt. Sīkāk jautā savam numerologam!


Dzīves ceļa skaitlis

Kā var kompensēt trūkstošos ciparus?

Ja runa par tukšajām rūtiņām Pitagora kvadrātā, tas nozīmē, ka cilvēkam jāpievērš pastiprināta uzmanība "tukšajam", jāiegūst šajā dzīvē trūkstošās īpašības. Un otrādi – pilnās rūtiņas rāda to, kas dvēselei jau ir, pie kā tā strādājusi iepriekšējos iemiesojumos un ko atnesusi līdzi. Skaidrojums ir daudz garāks, bet īsumā:

Nav/maz 1: cilvēkam jācenšas izpaust līdera īpašības, uzņemties atbildību, ticēt saviem spēkiem un nebaidīties būt pamanītam.

Nav 2: vāja enerģētika. Jāmeklē nodarbes, kas uzlādē, – dejas, māksla, mūzika, daba. Joga, vingrošana, peldēšana. Jāstiprina elpošanas sistēma. Nedrīkst smēķēt!

Nav 3: jāattīsta radošās spējas, jāmācās atslābināties un atpūsties.

Nav 4: jānodarbojas ar sportu (tas pasargās no vecuma kaitēm). Jāpieradina sevi pie atbildības, disciplīnas, punktualitātes, darba.

Nav 5: iemācies just intuīciju! Internetā rodama kaudze tehniku, kā to darīt...

Nav 6: nāksies šķetināt mīlestības jautājumus, rast līdzsvaru starp partnera "pārbarošanu" un "badināšanu". Vēlamas radošas nodarbes.

Nav 7: jāizveido sava vērtību sistēma, savs pasaules redzējums, jāsaprot, kas es esmu un kāda ir mana vieta pasaulē. Tas ir garīguma ceļš.

Nav 8: jāmācās pastāvēt par sevi, aizsargāties. Argumentēti turklāt! Jāprot pateikt "nē".

Nav/maz 9: jāstiprina atmiņa. Īpaša nozīme sakāmvārdam "mūžu dzīvo – mūžu mācies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!