Foto: Shutterstock
Ikviena maza meitene sapņo līdzināties princesei, tomēr populāru animācijas filmu varoņu vizuālais tēls reti atbilst realitātei. Ilustratore Žonkila Norvuda no Ņujorkas, ASV nolēmusi labot šo problēmu "pa savam", vienlaikus cerot ar saviem zīmējumiem iedvesmot meitenes un iemīlēt sevi.

Māksliniece atzinusi, ka visu savu dzīvi saskārusies ar kauna sajūtu sava apaļīguma dēļ. "Man šķita, ka tikai tievums ļaus man kļūt par pilntiesīgu sabiedrības locekli, ieviest daudz draugu, sākt patikt cilvēkiem," "Huffingtonpost" un "Dailymail" atzinusi Žonkila.

Jau daudz pieaugušākā vecumā viņa sapratusi, ka ir kļūdījusies un nevienam nav tiesību norādīt, kā viņai jāizskatās. Žonkila sevi nosauc par plus-size (lielo izmēru) modes advokātu un ir pārliecināta, ka apaļīgajām meitenēm nekādā gadījumā nevajadzētu kaunēties par savu ķermeni.

Lai palīdzētu meitenēm sevi pieņemt, māksliniece ir radījusi zīmējumu sēriju, kurās attēlotas daudzas iemīļotas princeses. Tomēr Žonkilas interpretācijā tās nemaz nav nekādas tievās.

A photo posted by Jonquel Norwood (@jonquelart) on Nov 7, 2016 at 11:12am PST

Zīmējumi dažu dienu laikā, kopš tie parādījās publiskā vidē, ieguvuši popularitāti, tieši tāpat kā to radītāja – Žonkila. Par viņu ieinteresējušies ietekmīgi mediji, arī ļoti daudzu meiteņu mammas māksliniecei uzrakstījušas pateicības vēstules un komentārus viņas "Instagram" profilā. Daudziem cilvēkiem iepatikusies Žonkilas devīze: "Tu esi princese neatkarīgi no tā, kā izskaties."

Protams, atradušies jau arī kritiķi šai Žonkilas idejai, kuri uzskata, ka liekā svara un aptaukošanās, kas ir slimība, propagandēšana ir noziegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!