Foto: Shutterstock

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sāk izglītojošu pasākumu ciklu izglītības iestādēs visā Latvijā par personīgo higiēnu. Kopumā plānots īstenot vairāk nekā 120 izglītojošos pasākumus pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu 1.-2. klašu skolēniem.

Izglītojošo pasākumu mērķis ir sniegt bērniem zināšanas par personīgās higiēnas nozīmi un pamatprincipiem, kā arī motivēt bērnus regulāri un pareizi mazgāt rokas, veidot izpratni un sniegt praktiskus padomus par pareizu roku mazgāšanas tehniku un tās ieguvumiem, informē SPKC.

Pasākumu laikā bērniem tiks skaidrota personīgās higiēnas nozīme un pamatprincipi, mikrobu izplatīšanās veidi un tas, cik svarīgi ir pareizi un rūpīgi mazgāt rokas, kā arī klātienē tiks demonstrēta pareiza roku mazgāšanas tehnika, aktīvi lūdzot līdzdarboties gan bērnus, gan pedagogus, atkārtojot pareizu roku mazgāšanas kustību algoritmu. Bērniem būs iespēja noskatīties SPKC sagatavoto animācijas filmu "Par Janča punci un tīrām rokām".

Roku higiēnas ievērošana un pareiza roku mazgāšanas tehnika ir pamata profilakses pasākums, lai pasargātu sevi un citus no infekcijas slimībām, tostarp no saaukstēšanās, gripas, akūtām zarnu infekcijām un citām saslimšanām. Ir īpaši svarīgi jau bērnībā apgūt pareizu roku mazgāšanas principus un tehniku, lai tā kļūtu par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!