Ir teiciens, ka cilvēks nekad nevar būt pārāk vecs, lai iemācītos kaut ko jaunu. Pierādījums ir 86 gadus vecais Eds Moselijs, ASV dzīvojošs pensionēts inženieris, kurš atradis un aizrāvies ar vīrietim it kā neierastu hobiju – adīšanu. Turklāt sirmais kungs ada cepurītes priekšlaikus dzimušiem mazuļiem un ir patiesi gandarīts, ka atradis sev šādu aizraušanos.

Par Edu vēsta gan vietne "Insideedition", gan "Boredpanda". Pie vietējiem pensionāriem bija vērsušies Atlantas slimnīcas pārstāvji, lūdzot rast iespēju adīt cepurītes priekšlaikus dzimušiem mazuļiem. Tiklīdz Eds to uzzinājis, uzreiz sapratis, ka grib piedalīties, taču viņš nekad mūžā nebija adījis.

Bet arī tas nebija šķērslis, un Eds vērsās pēc palīdzības pie meitas, lai viņa iemācītu tēvam adīšanas prasmes. Arī meita bijusi priecīga par šādu tēta lūgumu. Eds stāstījis, ka iemācīties adīt neesot bijis viegli, sākumā viss ritējis lēnām – pirmo cepurīti viņš adījis vairāk nekā trīs stundas, bet pamazām praktizējoties, viss aizgājis daudz ātrāk un nu cepurīti pensionārs varot uzadīt pusotras stundas laikā.

Eds ir uzadījis vairāk nekā 50 cepurītes un iedvesmojis to darīt arī citus pensionārus. Kopumā slimnīcai nodotas jau ap 300 cepurītēm, taču nedz Eds, nedz viņa vienaudži, kuru vidū ir arī kundzes, neplāno apstāties, bet gan darbiņu turpināt, ik mēnesi uzadot ap 30 cepurītēm.

Arī Latvijā darbojas šādu čaklu rokdarbnieču pulciņi, tāpat priekšlaikus dzimušajiem mazuļiem gan zeķītes, gan citus apģērba gabalus darina ieslodzījumā esošās sievietes. Un slimnīcas vienmēr ir bezgala pateicīgas par kārtējo saņemto dāvanu, kas palīdz steidzīgajiem bērniņiem sasildīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!