Foto: Shutterstock
Katrai zīmei ir savi plusi un savi mīnusi, savas labās īpašības un savi dresējamie "tarakāni". Piedāvājam koncentrētu kopsavilkumu par šā laikposma jubilāriem – Mežāža zīmes pārstāvjiem*.

Ar Mežāzi joki mazi – ne vien tāpēc, ka viņam ir ļoti savdabīga humora izjūta, bet galvenokārt tāpēc, ka tukša runāšana, pēc Mežāža domām, ir pilnīgi nelietderīga laika tērēšana un produktīvam darbam (vai jebkurai citai aktivitātei) nav tiešas korelācijas ar labu vai sliktu noskaņojumu.

No visām Zodiaka zīmēm tieši Mežāzim vislabāk saprotama argumentācija "jo tā vajag!". Vislabprātāk pats Mežāzis būtu tas, kurš nosaka, kā vajag un kā nevajag, un šī skarbi formālā pieeja noteikumiem dažkārt mēdz ņemt pārsvaru pār veselā saprāta ieteikumiem izvēlēties nekonvencionālu risinājumu.

Toties uz Mežāzi var paļauties, viņš savus solījumus (un arī savus nodomus) piepildīs par jebkuru cenu, un tas ir vislabākais pierādījums viņa attieksmei un jūtām pret tevi – nekādu īpašo jūtelību un vētrainas emociju izpausmes no Mežāža prasīt nevajag, viņš ir rīcības cilvēks.

Mežāzis labi jūtas, uzturot funkcionēšanas kārtībā pilnībā noformētu struktūru, bet nepieciešamība izstrādāt vīziju vai stratēģiju pārmaiņām viņu biedē (kaut arī reti kuram ir bijusi izdevība dabā novērot nobijušos Mežāzi). Savas problēmas viņš atrisinās vienatnē, bet neatteiks palīdzību citam – ja vien šis cits pēc Mežāža standartiem būs klasificējams kā "legāli vājāks".

Mežāzi kaitina: nepieciešamība ieņemt padotā pozīciju bez izredzēm uz
izaugsmi vidē, kurā nav skaidri definēti noteikumi un kompetences.

Mežāzi iepriecina: nākamais pakāpiens – tuvāk hierarhiskajam krējumam, vadības stūrei, komandtiltiņam un citām dzīves un darba uzvarām.

Iekšējā nepieciešamība: vadīt un uzņemties atbildību.

Plusi: apzinīgs, apdomīgs, taupīgs, pacietīgs, mērķtiecīgs, spēj plānot ilgtermiņā, ciena tradīcijas, piemīt pienākuma apziņa. Mīlestībā noturīgs, reālists.

Mīnusi: ambiciozs, konservatīvs, negatīvs, depresīvs, karjerists, iesīkstējis materiālists.

* Jāņem vērā, ka par tipisku Mežāzi kādu var nosaukt vien tad, ja viņa dzimšanas kartē šajā zīmē papildus Saulei ir vismaz divas planētas un/vai uzaustošā zīme (ascendents) ir Mežāzī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!