Ziema vēl nepadodas, bet te nu tas ir – esi sveicināts, astro/nomiskais/loģiskais pavasari! Šogad tas pieklauvēja pie mūsu durvīm (un Saule iesoļoja Auna zvaigznājā) 20. martā, pašā dienvidū – plkst. 12:28. Ko šis būtiskais pagrieziena punkts sola Latvijai?

Saulei atrodoties debesjuma augstākajā punktā, gads solās būt spilgts, pamanāms. Tiks risināti nozīmīgi jautājumi – vieni iedegsies personīgo mērķu un statusu reformās, citi visu enerģiju un domas izlietos sabiedriskajos procesos.

Kas mums šajā laika nogrieznī aktualizējas? Šogad visa lokomotīve ir attiecības, jauni impulsi un to risināšana, kā jau tas pavasarī piedienas. Aktuālās jomas: 10. astroloģiskā māja – statuss, vadība, mērķi, 4. māja – īpašumi, teritorijas, senči, 6. māja – darbs, veselība, kalpošana. Ļoti atbilstoši, vai ne?

Nojauta nepieviļ – vietējās varas vēlēšanas ar visām diplomātiskajām programmām, solījumiem, inovācijām un varas dalīšanu nupat taps pavisam aktuālas. Ārzemju fokuss beidzot atslābst (Neptūns 9. mājā), un esam tendēti paļauties, ka gan jau viss notiks tā, kā tam jānotiek.

Iekšēji veidojas liels nemiers. Visās iepriekš pieminētajās tēmās Saulgriežu kartē izvietojas "T kvadrāts" – visjaudīgākā, vissaspringtākā kombinācija astroloģijā, kur paplašinājuma un izaugsmes flagmanis Jupiters diplomātiskajos un uz attiecībām orientētajos Svaros veido opozīciju ar reformatoru Urānu tiešajā, impulsīvajā Aunā, un turklāt abas planētas veido kvadrātu jeb saspīlējumu ar varas turētāju Plutonu pragmatiskajā un mērķtiecīgajā Mežāža zīmē. Tāds pamatīgs sprādziens sociālajā vidē. Jāteic gan, ka iepriekš minētie apstākļi visdrīzāk neizpaudīsies ārējos notikumos, bet radīs jaudīgu spiedienu un sajūtu, ka briest kaut kas liels.

Lai arī tautas kopējās norādes vēsta, ka esam spārnoti (tautas aizbildnis Mēness atrodas Strēlnieka zīmē), tomēr jostu savilcējs Saturns, veidojot tandēmu ar Mēnesi 6. mājā, ievieš savas korekcijas, un mēs vēl tomēr jūtamies saguruši no ziemas mēnešiem. Vienīgais reālais veids, kā varam sevi pozitīvi izpaust, kā Budas mācībā teikts: uzņemieties apzinātu atbildību par saviem lēmumiem (šajā gadījumā – pildot savu pilsoņa pienākumu un aizejot uz vēlēšanām) un nečīkstēt, ka mums ir slikti vadoņi – jo mēs esam izdarījuši savu izvēli. Iespringstot un tiecoties kontrolēt lietas, kas nav kontrolējamas, varam tikai kaitēt savai veselībai un spējai funkcionēt.

Atpakaļejošās jeb retrogrādās Veneras izjūkošais savienojums ar Merkuru Aunā 10. mājā norāda, ka mēs vēl atgriezīsimies pie šajā laikā publiski "ātrizceptajām" attiecībām un norunātajām sadarbības formām.

Marsam atrodoties praktiskajā Vērša zīmē, būsim tendēti enerģiju virzīt tur, kur gūstams kāds labums sev. Tajā pašā laikā politisko partiju programmu vīzijas var mūs aizraut sev līdzi.

Kopumā laiks intensīvs. Izmantojam pavasara aktivizējošo impulsu, realizējot sevi darbā vai sakārtojot savu veselību. Pieņemam lēmumus un ejam tālāk, neskatoties atpakaļ. Piedalāmies vēlēšanās! Atrodam savu iedvesmas avotu! Un tad jau arī enerģija darot parādīsies.

Laimīgu astroloģisko jauno gadu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!