Foto: Shutterstock
Rīt joku diena. Kuru kolēģi vai radagabalu var droši izjokot un kurš būs apvainojies līdz sirds dziļumiem? Vismaz daļēju atbildi var gūt, zinot, zem kādas zodiaka zīmes viņš dzimis.

Uzreiz gan jāpiebilst, ka humora uztvere atkarīga no tā, cik atvērts un elastīgs ir cilvēka prāts, un par prātu vairāk atbild Merkurs, nevis Saule. Tomēr – diezin vai būsi tik pamatīgi pazīstams ar apkārtējo ļaužu horoskopiem, tāpēc šajā apskatā balstīsimies uz Sauli, kurai galu galā arī ir teikšana.

Auns

Aktīvais un dzīvelīgais Auna temperaments liek likt lietā jebko, kas veicina ašu tikšanu uz priekšu, un humors nereti ir viens no vislabākajiem dzenuļiem. Auns ievērtē labu joku, taču, vēlams, tādu, ko var saprast tūdaļ, tāpēc neapgrūtini viņu ar pārāk sarežģītu vai lokālu humoru. Savukārt par (viņaprāt) neizdevušos joku Auns var sadusmoties ne pa jokam. Labā ziņa – Auna dusmas ātri pāriet.

Secinājums – joko droši, bet precīzi.

Vērsis

Izplatītais uzskats par Vērša lēnīgumu ir pārspīlēts, parasti joki viņam "pielec" diezgan ātri, taču jāņem vērā, ka šai zīmei, kura pasauli uztver caur maņām, ir ļoti laba iztēle. Nestāsti viņam anekdotes par fizioloģiskiem procesiem (vemšanu, mēnešreizēm vai tamlīdzīgi) – Vērsis to tūlīt redzēs savā iztēlē, un tas viņam var sabojāt ne tikai apetīti, bet arī omu uz visu vakaru.

Nemēģini nekādus 1. aprīļa jokus ar Vērša īpašuma aizskaršanu! Nekādu krītu vai saspraudi uz krēsla!

Dvīņi

Joki Dvīņiem ir kā gaiss, ko viņi elpo! Ja tiktu rīkots konkurss par vislabāko anekdošu stāstītāja titulu, Dvīņu izredzes tajā uzvarēt būtu visai ievērojamas. Vairākumā gadījumu Dvīņi veselīgi uztver arī to, ja kāds cenšas izjokot viņus, un ar labu joku var pat palaimēties iegūt Dvīņu simpātijas. Jokojot Dvīņu sabiedrībā, nav īpaši jāpiedomā, ko drīkst un ko nedrīkst skaļi teikt.

Īsi sakot – Dvīņi ir vispateicīgākā auditorija un sabiedrotie aprīļa jokošanā.

Vēzis

Šī ir zīme, kura labi atceras gan jautros, gan ļaunos jokus, kas ar viņu izstrādāti, un diezin vai tev izdosies izjokot Vēzi tādā pašā veidā, kādā tas jau reiz noticis. Labos jokus Vēzis atcerēsies un pārstāstīs teju katrā saviesīgā pasākumā, bet ļaunos... arī ierakstīs sava melnajā sarakstā līdz ar neveiksmīgā jokotāja vārdu, un tādā gadījumā velti cerēt uz viņa labvēlību. Vēzis tevi uzskatīs par nejēgu, ja jokosi par ģimenes tēmām, vēl jo vairāk – Vēzis var apvainoties, ja izjokosi kādu viņa tuvinieku.

Drošības pēc apvaldi jokotkāri.

Lauva

Sabiedrības dvēsele Lauva, protams, tur cieņā visu, kas ļauj radīt un uzturēt atbrīvotu atmosfēru, un jokiem tur nebūt nav "pēdējā vijole". Smiekli Lauvas ausīm skan kā mūzika, parasti viņš ir asprātīgs un ar savu garšīgo smējienu aplipina visus klātesošos. Ja gribi, lai tevi uzskata par labu jokotāju, sasmīdini Lauvu, un tad drīz jau viss birojs locīsies smieklos un atzinīgi pliķēs tev pa plecu. Protams, visam ir savas robežas, un Lauvai šī robeža ir tur, kur kāds sāk jokot par viņu.

Neriskē.

Jaunava

Jaunavas prāts parasti darbojas veicīgi un strukturēti, viņa ātri uztver humoru un, ja vien tas nebūs truls vai rupjš joks, atzinīgi novērtēs jokotāja centienus. Tomēr ar sev piemītošo uzmanību pret detaļām Jaunava var visai neiecietīgi izturēties situācijā, kur tiek izlaista kāda svarīga nianse anekdotē. "Iesprūdusi" uz kādu detaļu, Jaunava var palaist garām anekdotes beigas un secināt, ka joks nebija smieklīgs.

Joko, bet neaizskar Jaunavas tīrības izjūtu un neaizkavē viņas darba grafiku.

Svari

Ja nu ir kāds, kurš neliks neveiksmīgam jokotājam sajusties neveikli, tad tie ir Svari. Protams, runa par tipiskiem Svariem, kuri par savu misiju uzskata harmonijas uzturēšanu pasaulē. Toties viņi var iziet no krastiem, ja jutīs, ka par kādu ņirgājas vai zobojas nepelnīti, jo arī taisnīguma sajūta Svariem piemīt.

Viss minētais liek izdarīt secinājumu, ka Svaru klātbūtnē izteiktie joki nedrīkst būt mērķēti uz kādu personiski, savukārt pārējās tēmas ir laipni lūgtas.

Skorpions

Lūk, zodiaka "indīgais" jokotājs. Perfekta un ļoti smalka humora izjūta, īpaši Skorpions izbauda melno – tā dēvēto "karātavu" humoru. Šī ir arī zīme, kura prot izstāstīt anekdoti, atskaņojot "biezākos" vārdus tā, ka klausītājiem pat prātā neienāks nodēvēt viņu par prastu rupekli. Arī citos cilvēkos Skorpions ciena spēju eleganti pajokot. Ja kāds nejēdzīgi pajokos par viņu, viņš neapvainosies, nē... viņš izsmalcināti atriebsies.

Tātad – uzmanīgi! Ja neesi pārliecināts par savu humorista talantu, nejoko!

Strēlnieks

Ho, ho, ho! – šis Santaklausa smējiens krāšņi skan no Strēlnieka mutes. Bet ne jau tikai par tādām vienkāršām lietām spēj pasmieties Strēlnieks – parasti viņam ir tik plašs redzesloks, ka jokot Strēlnieks var par visdažādākajām tēmām (ieskaitot dziļi filosofiskas) un nereti – vairākās valodās. Nav īpaši jābīstas Strēlnieka klātbūtnē pastāstīt joku, kura saprašana prasa kādas īpašas zināšanas. Strēlnieks neizrādīs, ka nav to sapratis, pat tad, ja tā tiešām būs.

Joko droši. Piedos.

Mežāzis

Mežāža dzīves uzdevumi ir tik nopietni, ka šo laikam var nodēvēt par visretāk jokojošo zodiaka pārstāvi. Viņa humors var būt paskarbs un dažkārt – pārāk "taisnvirziena", taču vērtīgi ir jau tas vien, ka Mežāzis atļāvis sev to prieku pasmaidīt. Atkal jau jāpasvītro – šis ir vidējā aritmētiskā Mežāža vērtējums, jo mēdz gadīties arī tādi Mežāži, kuri joko visai talantīgi un pat profesionāli (kaut vai, piemēram, Mežāzis Džims Kerijs).

Joko, bet zini – ja Mežāzis uzskatīs, ka joks ir nevietā, viņš pat nepasmaidīs.

Ūdensvīrs

Gana labi Ūdensvīrs uztver humora vilni un visai labprāt arī pats joko draugu pulkā. Vairākumā gadījumu Ūdensvīra joki ir tiešām smieklīgi, un, panākumu spārnots, Ūdensvīrs var spīdēt ar to pašu joku katrā jaunā kompānijā. Taču neveikli iznāks, ja Ūdensvīrs saklausīs jau iepriekš dzirdētu joku! Garlaikotība tūlīt pat atspoguļosies viņa vīpsnā, un tas var sabojāt prieku arī pārējiem.

Atjautīgos un asprātīgos Ūdensvīrs ierindo topa augšgalā, tāpēc – joko droši.

Zivis

Ar Zivju humora izjūtu ir tā dīvaini – jokus viņas saprot un pat ļoti mīl, taču salīdzinoši reti gadās sastapt Zivis sabiedrības uzmanības centrā, atskaņojot jau kuro anekdoti pēc kārtas. Varbūt tas tāpēc, ka Zivīm vajag mazāk vārdu, lai uztvertu cilvēka emociju. Bet, tā kā Zivis "pārtiek no emocijām", tad viņas labprāt piedalās kā klausītājas un sirsnīgi smejas kopā ar visiem citiem.

Tā maigi un prātīgi ar šīm jūtīgajām dvēselēm! Bez pārspīlējumiem un noteikti – bez rupjībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!