Foto: Roberts Līcis

Šī gada 8. un 9. aprīlī Nītaures mežos notiks tēvu un bērnu divu dienu pārgājiens "Tēti, ejam ārā", liecina sociālajā tīklā "Facebook" ievietotā informācija.

Līdzīgi pasākumi ir organizēti arī iepriekš, bet šoreiz tajā ir ieplānota arī nakšņošana mežā. Jāpiebilst gan, ka piedalīties ir iespējams arī tēviem un bērniem, kas nakti brīvā dabā aprīļa sākumā pavadīt nevēlas. Pārgājienu organizē nodibinājums "Tēvi" sadarbībā ar organizāciju "Lūzumpunkts."

Nodibinājuma "Tēvi" vadītāja Elīna Kļaviņa "Cālis" pastāstīja, ka ideja radās pēc tam, kad vairākos pētījumos atklājās, ka bērnu tēvi labprāt pavadītu vairāk laika kopā ar savām atvasēm, bet saskaras ar grūtībām izlemt, ko darīt. Viņa norāda, ka līdzīga veida pasākumi bija pieejami, bet tajos varēja piedalīties tikai tēvi ar dēliem. Šeit var piedalīties arī meitenes un tēva vietā pārgājienā var doties arī krusttēvs, vectētiņš vai kāds cits vīrietis, kam ģimenē ir tēva loma.

Šis būs jau sestais šāda veida pārgājiens. Iepriekšējais notika marta sākumā. Kļaviņa stāsta, ka šādi pasākumi palīdz tēviem labāk iepazīt savus bērnus, kā arī izveidot ciešāku saikni. Viņa atklāj, ka nodibinājuma mērķis šogad ir padarīt kopīgus pārgājienus par tradīciju visā Latvijā, to organizēšanā iesaistot aktīvus tēvus no dažādiem reģioniem.

Pieteikties pārgājienam un uzzināt plašāku informāciju par pasākumu var, rakstot uz e-pastu elina.klavina@tevi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!