Foto: Shutterstock
Daudzas sievietes klusībā vēlas, lai viņas izglābj un par viņām parūpējas, šīs ilgas uztur sievišķīgu bezspēcību un "izveido skatuvi" disfunkcionālām attiecībām. Tas, ka tevi izglābj kāds liels, spēcīgs vīrietis, var izklausīties romantiski, taču cena par to pārāk bieži ir bezspēcības sajūta, skaidro personības attīstības un apziņas trenere Nanisa Ellise.

Apmaiņā pret izglābšanu izmisusī daiļā dāma atdod savam spožā vairoga bruņiniekam to varas mazumiņu, kas viņai vēl bija atlicis, tādējādi palielinot savas nevarības apziņu un liekot justies vēl nožēlojamāk.

Līdz brīdim, kad kļūstam apzināti, ir ierasta lieta joņot no viena bezspēcības stāvokļa uz citu, bet – agrāk vai vēlāk – mēs saprotam, ka neviens mūs nespēj izglābt. Tu vari to novilcināt, bet nevari no tā izvairīties, un – vienalga, vai šī skaudrā atklāsme ved pie izmisuma vai stiprinājuma, – patiesība ir un paliek tā pati. Tev sevi jāglābj pašai, jo neviens cits tavā vietā to nespēs izdarīt.

Kaut arī daudzām sievietēm ir mācīts bezspēcību asociēt ar sievišķību, šos abus nevajadzētu jaukt, jo bezspēcīgumā nav nekā sievišķīga vai seksīga. Nepārproti, mēs te nerunājam arī par to, ka sievietes mākslīgi uzņemas vīriešu lomu, jo arī tas "nestrādā". Tā vietā – ir laiks atklāt, ko nozīmē būt "spēcīgai sievietei", un pieredzēt dabā, ka nav nekā pievilcīgāka par sievieti, kura apzinās savu sievišķīgo spēku.

Un kā tad daiļais princis?

Vai tad ikviena sieviete nevēlas, lai viņu apburtu viņas pašas princis?

Nu, protams, vairums sieviešu ilgojas pēc romantikas, taču tas nenozīmē, ka tev pretī jāatdod savs spēks, un, faktiski, ja tu izliecies par nevarīgu daiļo dāmu, tev neizdosies piesaistīt īsta prinča uzmanību. Modernais Daiļais Princis nelūkojas pēc nevarīgas dāmītes, kuru izglābt. Viņš meklē spēcīgu partneri, ar kuru kopā varētu būvēt karaļvalsti. Viņš lūkojas pēc sievietes, kura prot skaļi pateikt un aizstāvēt savu patiesību un nebaidās atšķirties no pūļa. Sievieti, kura apzinās savu vērtību un nebaidās būt viena.

Kā tu vari pati sevi izglābt?

Mūsu privātajā vēsturē nav tādu paraugu, tāpēc mums ir tas gods pašām izcirst ceļu, pa kurām varēs iet mūsu meitas un mazmeitas. Kaut gan, visticamāk, tas nozīmē mēģinājumus un kļūdas, šeit būs dažas pamatnorādes, kas tev var palīdzēt šajā ceļā.

  • Pārstāj gaidīt, lai tevi glābj, vai izlikties nevarīga, ja tāda neesi.
  • Uzstāj uz savu beznosacījumu vērtību un beidz apspiest savu patieso "es" apmaiņā pret mīlestību vai atzinību – tā ir pārāk augsta cena.
  • Nospraud robežas, kas citiem ziņo, kā pret tevi drīkst izturēties, un droši aizstāvi savu viedokli (īpaši tad, kad tas ir grūti un citiem varētu nepatikt).
  • Saņemies dūšu izvēlēties drosmi, nevis bailes un pozitīvu domāšanu, nevis bažīšanos.
  • Klausies savā iekšējā balsī un nekad nevilcinies sekot savai iedvesmai – tu vienmēr zini, kas priekš tevis ir vislabākais!

Un, visbeidzot, kad tu demonstrēsi savu sievišķīgo spēku, tu parādīsi arī citām daiļajām dāmām, kā sevi izglābt, bet liec pie sirds viņām arī to, ka pašpilnveides atslēga ir uzticēšanās sev!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!