Foto: Shutterstock

Kopš sirmām sendienām kristāli ir ne vien turīguma un sabiedriskā stāvokļa, bet arī veselības rādītāji. Izmantoti amuletos un talismanos, tie gādāja gan par kaujas veiksmi un brūču ātru sadziedēšanu, gan par jaunības saglabāšanu un sievietes spēka vairošanu. Protams, katram mērķim kalpo citi kristāli. Šoreiz – par tiem, ko glabāt sievietes rotaslietu lādītē, stāsta kristālu pazinējas Irēne Ozere un Jūlija Šļahova.

Daudzi avoti par sievietes veselībai vispiemērotākajiem atzīst zemāk uzskaistītos kristālus.

Smaragds


Foto: Shutterstock

Šis akmens pastiprina visas cilvēka labās īpašības. Pateicoties šim dārgakmenim, mūsu dzīvē ienāk patiesas mīlestības skaistums. Smaragds iedarbojas uz mums kā burvju eliksīrs – atjauno mūsu spēkus, samierina ar dzīves realitāti un veicina radošās spējas.

Smaragds pazīstams kā mīlas akmens, ar kura palīdzību partnerī var atmodināt nesavtīgu mīlestību.
Savukārt gredzens ar smaragdu palīdz pret dzemdes noslīdējumu, aprocē – pret olvadu iekaisumu, auskaros – pasargā no migrēnas. Vēl smaragdam ir talants paglābt no nervu pārpūles.

Tirkīzs

Foto: Shutterstock

Par "laimīgo akmeni" dēvētā tirkīza pamatuzdevums ir izstarot apkārtējā vidē harmoniju. Senatnē ticēja, ka tirkīzs aizsargā pret ļaunu aci un gādā par kuplu pēcnācēju pulku.

Reizēm sievieti pārņem vainas apziņa un milzu atbildība, kas negatīvi ietekmē visu organismu. Gaiši zilā tirkīza krāsa slēpj sevī dievišķo potenciālu (erceņģelis Mihaēls ar gaismas šķēpu un Svētā Marija gaiši zilā apmetnī).

Atliek mums pateikt kaut ko lieku, kā tas uzreiz maina mūsu attiecības ar apkārtējiem. Tirkīzs palīdz pārtraukt neauglīgas sarunas.

Pateicoties tirkīzam, mēs saglabājam cieņu un neizšķiežam savu enerģiju. Nēsājot tirkīzu, mēs ātrāk izdziedināmies, jo tas pasargā no nevēlamām ietekmēm, parāda bīstamās saskarsmes vietas. Kā līdzsvarojošs akmens tas spēj novērst panikas lēkmes, ir mainīga garastāvokļa stabilizētājs un nervu nomierinātājs. Palīdz atveseļoties pēc nervu sabrukuma.

Granāts

Foto: Shutterstock

Noderīgs visās dzīves sfērās, jo dod enerģiju un vēlēšanos sasniegt nospraustos dzīves mērķus. Granāts ir kaisli pastiprinošs akmens.

Sievietēm gaidībās iesaka nēsāt granātu, jo tas atvieglo dzemdības. Der arī stresa, baiļu un spēku zuduma gadījumos. Tas darbojas kā maģisks vairogs – novirza ļaunumu uz sūtītāju.

Piemērots tiem, kas zaudējuši orientierus dzīvē – tas māca saprātīgu elastīgu disciplīnu, kura nes augļus.

Lazurīts

Foto: Shutterstock

Lai dzīvotu saskaņā ar sevi un apkārtējo pasauli, ir vajadzīga zilā krāsa. Zilais lazurīts nostiprina ticību sev, māca saskaņot savu gribu ar Radītāja gribu. Māca pakļauties, piekāpties un neatlaidīgi virzīties uz priekšu.

Lazurīts attīsta iekšējo redzi un superjūtīgu uztveri, tas ir maģiskais trešās acs akmens. Lazurīts uzlabo un paplašina mūsu intuīciju, veicina garīgo attīstību un caur sapņiem rāda vīzijas un atklāsmi.

Sievietēm iesaka lazurītu, jo tas ļauj iztekt ilgi krājušās neizteiktās emocijas.

Kopā ar lazurītu varam atbrīvoties no egocentrisma. Lazurīts ir lielisks apspiestu dusmu kliedētājs, regulē garastāvokļa maiņas. Ieteicams cilvēkiem, kam grūti izteikties, jo akmens iedveš pašpaļāvību.

Aizsargā pret psiholoģiskiem uzbrukumiem.

Šo akmeni jānēsā sievietēm, kurām ir neregulārs menstruālais cikls. Ļoti spēcīgs grūtnieču aizsargs, jānēsā rokassprādzē.

Dūmakainais kvarcs

Foto: Shutterstock

Akmens priekš pēdu enerģētiskā centra, kas parāda, vai stingri turamies uz kājām un esam spējīgi spert nākamo soli. Dūmkvarcs saasina intuīciju, kad zeme pazūd zem kājām. Tas izkliedē tumsu un mēs ieraugām to, ko agrāk neredzējām. Dūmkvarcs mīkstina vilšanos, tai skaitā vilšanos sevī, palīdz godam iziet no sarežģītas situācijas. Dūmkvarcs absorbē elektromagnētisko smogu un piepilda apkārtni ar pozitīvu gaisotni. Mazina bailes, depresiju un dod dvēseles mieru, veicina pozitīvu domāšanu un atvieglo saskarsmes grūtības.

Vislabāk nēsāt uz kakla. Dūmakainais kvarcs sader ar lazurītu, un tie abi tandēmā sargā no negatīva un palīdz tikt vaļā no nelāgiem ieradumiem.

Avanturīns

Foto: Shutterstock

Zaļai krāsai piemīt atdzimšanas spēks. Tā ir mežu un pļavu krāsa, kurā mēs smeļamies enerģiju. Zaļais atbrīvo mūs no visa smagā un apgrūtinošā. Zaļais avanturīns nostiprina ticību saviem spēkiem un māca pacietību. Atjaunojošā zaļā avanturīna enerģija noderīga tiem, kam pārāk mīksta sirds un kuri nemāk nevienam atteikt.

Šis akmens dod dvēseles mieru, laimes un dzīvesprieka sajūtu, piepilda sirdi ar mīlestību un prieku, tāpēc tas palīdz tiem, kuri jūtas nemīlēti un nespēj atklāt savu sirdi citiem. To ieteicams nēsāt kaklarotā vai ap delnas pamatni.

Heliotrops

Foto: Shutterstock

Šis akmens aizsargā no nevēlamas ietekmes un palīdz ieturēt distanci ar nevēlamiem cilvēkiem.

Tumši zaļais heliotrops mēdz būt ar sarkaniem iekļāvumiem. Šāds krāsu salikums ļoti pozitīvi iedarbojas uz mūsu enerģiju – nogurumu un bezcerību nomaina dzīvesprieks un optimisms. Dzīve pagriež mums savu saulaino pusi. Mēs varam paļauties uz heliotropa atbalstu, kad esam sevi pārslogojuši.

Heliotrops ir neaizvietojams kristāls tiem, kam grūti nodibināt ciešas un stabilas attiecības, un neaizstājams ikvienai sievietei: tas palīdz risināt virkni ginekoloģisku problēmu, tajā skaitā – neauglību. Savā ziņā palīdzēs arī karjeristēm un vispār tām, kuras skaidri zina, ko vēlas, jo heliotrops nemīl šaubīšanos.

Dzintars

Foto: Shutterstock

Dzintars, kas radies no skujkoku sveķiem, nav gluži kristāls, tomēr sievietes rotaslietu lādītē tam ir svarīga vieta, un litoterapeiti kopš senlaikiem pētījuši arī šā dabas brīnuma labvēlīgo ietekmi. Tas simbolizē dzīves mainību un burbuļojošu spēku. Šie sveķi spēj savilkt un izdziedināt kokā cirstās brūces. No tā izriet dzintara īpašības – tas spēj sadziedēt dvēseles rētas, sevišķi – ievainota pašlepnuma sekas. Pateicoties dzintaram, mēs elastīgāk reaģējam uz ikdienas situācijām.

Dzintars tiek uzskatīts par vislabāko talismanu grūtniecēm, jo tas palīdz pret nelabumiem, hormonālajām izmaiņām, kā arī sargā no spontāna aborta. Dzintars nāk talkā arī pret biežām galvassāpēm un bezmiegu (šādos gadījumos to iesaka glabāt zem spilvena).

Kaut dzintars tiek dēvēts par dzemdniecības un sieviešu akmeni, Irēne Ozere iesaka to dāvināt vīriešiem, jo austrumu valstīs uzskata, ka dzintara nēsāšana saglabā potenci līdz sirmam vecumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!