Foto: Shutterstock

Ja iepriekšējā Iņ Zemes gaiļa mēnesī esam atradušī mērķi savai dzīvei, satikuši mīlas objektu vai izvēlējušies savu jauno šāgada hobiju, tad šomēnes (pēc ķīniešu sistēmas – sākot ar 7. oktobri) sākam pie tā nopietni piestrādāt. Jo Suns – tas ir nopietni! Jebkur, kur cilvēka dzimšanas kartē parādās Suns, tas nozīmē, ka šo tēmu viņš sargās uzticīgi un rūpīgi un degs par to mūžīgi mūžos.

Savukārt kas tad ir Jan Metāls, kas nosaka šā Suņa īpašības?

Iepriekšējo mēnešu Zeme ar savu lēnumu un pacietību ir radījusi savās dzīlēs lielu un spēcīgu Metāla spēju – koncentrēšanos.

Ja Metāla Suns ir kaut ko izvēlējies, tad dzelžaini, konsekventi, ar milzīgu apņēmību un sparu, koncentrējies savam galvenajam mērķim, nebaidoties faktiski ne no kā, viņš sāk savu ceļu uz uzvaru. Tas ir kā pacelts dzelzs zobens, kas iet cīņā, nebaidoties ne no viena. Tas ir kā milzīgs traktors Latvijas laukos, kas apņēmīgi uzar laukus un sēj ziemājus nākamajam gadam. Šis tēls man atgādina Annas Brigaderes Sprīdīti. Neskatoties uz savu vecumu, realizējot ideju, viņš ceļas un iet. Nekas viņu nebaida, meklējot savu Laimes zemi.

Uzņēmis spēkus Zemē, Metāla Suns ir neatlaidīgs, māk visu darīt ar pacietību. Ir reāls un praktisks. Nesalaužams. Par savām idejām stāv un krīt. Cīnās līdz galam, nenodod tās.

Ja esam tikai tādi plānā galdiņa urbēji, tad šajā mēnesī tas kļūs visiem skaidrs. Ja gribēsim tikai pa vieglo, gribēsim peldēt pa virsu – tad mums tiks sagādāti notikumi, kas parādīs, ka nekādi joki nav.

Apņēmība, dzelžaina tiekšanās uz mērķi, degsme un azarts, koncentrēšanās un spēks – to visu mums piedāvā apgūt Metāla Suns. Lieliska iespēja šai mēnesī augt savās prasmēs. Suns ir rudens sezonas trešais jeb sezonu noslēdzošais mēnesis. Tas vienmēr ir lēnāks, jo tā moto ir: padomā – ko esi sējis, kā ies ar pļauju?

Ja runājam par radošumu, man likās interesanti paskatīties, kādas tad radošas idejas ir virmojušas 1970. – Metāla Suņa gadā. Šķiet, ka visām šīm filmām piemīt mērķtiecīgas uzvaras un uzticības garša.

  • Režisora Aleksandra Leimaņa "Vella kalpi"
  • Režisora Jāņa Streiča "Šauj manā vietā"
  • Režisora Oļģerta Dunkera "Klāvs – Mārtiņa dēļs"
  • Režisora Rolanda Kalniņa "Karalienes bruņinieks"
  • Režisores Adas Neretnieces "Vārnu ielas republika"

Arī uzticīgie "Dinamo" komandas fani 1970. gadā saņēma lielisku dāvanu – tika atklāta Rīgas Sporta pils. Vēl tika atklāts Latviešu sarkano strēlnieku muzejs – kā atgādinājums par nesalaužamiem cīnītājiem.

Ko novēlēt oktobrī – Metāla Suņa mēnesī? Izturību un spēku izvēlētajā dzīves ceļā. Uzticību savām idejām. Koncentrēšanos uz mērķi.

Ojārs Vācietis dzejoļu krājumā "Zibens pareizrakstība" ir teicis:

Ja Tev ir jāiet – ej.
Var nomirt negājis,
Bet viss vienalga, nevar izbēgt
No sava ejamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!