Foto: Shutterstock
Februāra pirmajā daļā notiek visai izteiksmīga planētu pulcēšanās Ūdensvīra zīmē (tur 15. februārī notiks arī daļējs Saules aptumsums), tāpēc šā laikposma devīze daudziem būs "kā tie citi, tā es ar", un ko tik visu cilvēks nav gatavs sastrādāt kompānijas pēc!

Savukārt pēc Veneras, Merkura un, visbeidzot, Saules pārceļošanas uz Zivju zīmi mēs kļūsim sapņaināki un dīvainās lietas darīsim, iztēles vai līdzjūtības mudināti.

Vēl gribu atgādināt, ka šeit rakstītais uztverams drīzāk kā brīdinājumi un ieteikumi, nevis kā prognoze, jo mēs esam dažādi un šis – gluži kā jebkurš cits – laiks mums katram nāk ar citiem notikumiem un citu mācību. Ja vēlies precīzu prognozi – jautā savam astrologam un nepukojies, ka horoskopi melo!

Auns

Foto: Shutterstock

Februāris Auna dzīvē aktualizēs tādu tēmu kā darbošanās komandā un solista pieeja dzīvei, dzīves svinēšana kopā ar domubiedriem vai iekšēji vienam, kaut arī starp cilvēkiem. Uz kuru pusi Auns noslieksies? Tas, protams, paliek viņa paša ziņā, taču ļoti ticams, ka Aunam nāksies pārvērtēt viena otra cilvēka statusu savā dzīvē un mainīt viņa klasifikāciju no "domubiedrs" uz "nejauši gadījās manā komandā" vai – tieši pretēji un labākajā gadījumā – no "tikai draugs" uz "izrādās – kaut kas vairāk".

Aunam, kurš gana labi prot tikt ar visu galā viens pats, dzīve šomēnes var norādīt, ka ne vienmēr viens ir karotājs (un nebūt ne vienmēr tādam ir jābūt). Katrā ziņā ir labvēlīgs laiks jaunu sabiedroto iegūšanai – ar nosacījumu, ka jūsu mērķi bāzē saskan.

Zīmes pēdējā dekādē dzimušajiem Auniem jārēķinās ar to, ka aptumsumu koridora provocētās pārmaiņas būs nozīmīgas, un tas attiecas arī uz mīlestības apliecinājumu pieņemšanu – par tiem, ko Auns šajā laikā pieradinās, atbildību tik viegli nevarēs nopurināt.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Februāris nāk Vērsim atgādināt par viņa ambīcijām: kaut kas var pamainīties viņa priekšstatos par savas misijas realizācijas ētiskajiem aspektiem. Varbūt tas, kas Vērsi līdz šim uzvedis uz augstākā sasniegtā karjeras pakāpiena, ir kaut kādā pretrunā ar viņa ideāliem. Citiem vārdiem sakot – varbūt Vērsis gribētu tikt slavēts un atzīts pavisam par kaut ko citu, nevis to, kas balsta viņa statusu pašlaik?

Katrā ziņā dilemma par to, kur viņa enerģija ir vajadzīga (un novērtēta!) vairāk – mājās vai karjeras lauciņā – Vērsi apciemos un prasīsies atrisināma kaut vai konceptuālā līmenī. Drastiskas izmaiņas gan īsti nav vēlamas, vismaz līdz februāra pēdējai dekādei ne.

Vēl februāris var atgādināt Vērsim, ka viņš nav nekāds pilsētas dzīvnieks un dziļi viņā dzīvo ilgas pēc sava zemes gabaliņa, kur realizēt saimnieka talantu. Būtu svarīgi, lai Vērsis šo virspusē uznirušo vēlmi nepaceļ tādā svarīgumā, ka ir gatavs pavērst ragus pats pret savējiem – pret savu ģimeni, dzimtas locekļiem. Nu, izkaros Vērsis savu zemes pleķīti zem saules... Un ko viņš viens pats tur darīs? Atslēgas vārdi mēnesim – saglabāt mieru mājās.

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Vairums Dvīņu zīmē dzimušo februāra sākuma kopnoskaņu uzņems ar entuziasmu – laiks, kad informatīvā vide mutuļo, dāsni apgādājot Dvīņa aktīvo prātu ar jaunu impulsu kaudzi, viņiem pa prātam un vēl vairāk tas, ka šādi ir iespējams atrast vairāk nekā uz rokas pirkstiem saskaitāmu attaisnojumu, lai paliktu malā biznesa ķibeles, kuras iebremzējušas un nekust no vietas tik raiti, kā Dvīņiem patiktos.

Tiesa gan, pa burzmai var gadīties, ka Dvīņi pēkšņi aptver – tas, ko viņi līdz šim ņēmuši par pilnu monētu, izrādās vien saplacināts pudeles vāciņš, jo spīdums ir mānīgs! Vienlīdz mānīgas var būt "augstās un garīgās" zināšanas un prakses, ko Dvīņi sastop šajā laikposmā, tāpēc, pirms līksmu prātu iesaistīties kādā grupā, kopienā vai sektā, ir vērts parakt dziļāk – kaut vai intereses pēc.

Var gadīties arī, ka Dvīņi pēkšņi citā gaismā ierauga savu izvēlēto studiju programmu.

Personiskajās attiecībās – lūdzu, lēnām pār tiltu, ūdeņus neizlaistam vai – vēl labāk – turam mutē, līdz kašķis pārgājis.

Vēzis

Foto: Shutterstock

Maz, ka šis gads ar Jupiteru Skorpionā jau tā ir transformāciju laiks (kaut kopumā Vēzim cerīgs), tad arī aptumsumu akcents februāri iekrīt jomās, kas skar Vēža personīgo maciņu un biznesa intereses.

Vēzis ir tā zīme, kas tendēta uz esošā saglabāšanu, nevis kaut kādām tur modīgām transformācijām, par kurām neviens nevar garantēt, ka šīs izmaiņas būs uz labu... Tāpēc vairums Vēžu iespītēsies un nebūs pierunājami uz jaunām shēmām, tendencēm, risinājumiem.

Jāteic, šāda iespītēšanās šajā konkrētajā gadījumā varbūt pat ir laba iezīme, jo nav liela māksla sastrēbt karstu, sainvestēt sazin kur un pēc tam izskaidroties ar kompanjoniem, kurš pirmais to sasodīto ideju izspļāva.

Tomēr ar pēkšņiem izdevumiem vai neiegūtu peļņu Vēzim būtu jārēķinās. Tā nav obligātā programma, kas notiks ar katru, bet – sagatavoties nenāks par ļaunu.

Tas pats attiecas arī uz Vēža veselību – ja kaut kas prasās sakārtojams, tad ķermenis to darīs zināmu visai pamanāmi. Neignorē to!

Lauva

Foto: Shutterstock

Apkārtējo (un jo sevišķi – otras pusītes) viedoklis Lauvai ir ļoti svarīgs, bet, protams, Lauva labāk izvēlētos glaimojošus tekstus. Diemžēl jāteic, ka februārī pa lielākajai daļai Lauvai nāksies uzklausīt pretēju viedokli un savu autoritāti noturēt ar zobiem un nagiem. Vai arī – pieņemt reiz, ka ne visi Lauvas teikto spēj pieņemt kā neapgāžamu patiesību, par pavēlēm nemaz nerunājot. Skaļi rūkt un rādīt zobus šomēnes nav jēgas, tas tikai sakaitinās Lauvas likteni.

Tieši mīlestības fronte ir viena no jomām, kam Lauvas februārī ar pilnu pārliecību var piedēvēt šādu – militāru apzīmējumu. Gribas tomēr teikt – neatkarīgi no tā, vai Lauvai ienācis galvā uzbrukt vai atšaudīties, šis ir ļoti neveiksmīgi izvēlēts laiks tādām aktivitātēm. Labāk nogaidīt līdz mēneša pēdējai nedēļai un tad pārbaudīt, vai pēkšņi uzliesmojušās jūtas ir ar nākotni vai nē.

Toties radošajā jomā gaidāms pacēlums, ko, protams, vērts izmantot! Tiesa, nepārspīlējot un nedarot pāri savai veselībai, kas šomēnes var pieklibot.

Jaunava

Foto: Shutterstock

Ja janvārī Jaunavai šķita, ka dzīve ieguvusi rimtu un paredzamu tecējumu, darbi saplānoti un sadalīti vispiemērotākajiem izpildītājiem, tad februāris viņu var saniknot ne pa jokam: uz galvas var uzkrist iepriekš neparedzēti pienājumi, sarukt termiņi un saspīlēties situācija darbavietā. Drīzāk tas notiks kolēģu, nevis pašas Jaunavas dēļ – kāds var pekšņi saslimt, kāds cits aptumsumu iespaidā uzburbuļot emocijās, un, galu galā, lielākais vezums tik un tā uzgulies uz pašas Jaunavas pleciem. Ek, neba jau pirmo reizi...

Iespējams arī, ka Jaunavas ausīs nāks kāda pret viņu pīta intriga, un tā var pamudināt pašu Jaunavu meklēt citu darba vietu, kur tērēt savu enerģiju. Ieelpojam, izelpojam – šī ideja var pāriet kā parādījusies. Savukārt, ja plāns mainīt amata aprakstu briedināts jau sen, tad nemudināsim Jaunavu vilkt kaķi aiz astes.

Tuvāk februāra beigām notikumu akcents pārcelsies uz Jaunavas partnerattiecību jomu. Labākajā gadījumā tas nozīmē intensīvu rosību un komunikāciju, sliktākajā – atklātu konfrontāciju.

Svari

Foto: Shutterstock

Ne visām zīmēm šis aptumsumu koridors ir drīzāk nepatīkams nekā patīkams notikums: Svari šajā laikā, visticamāk, jutīs tieši pacēlumu, un tas var izpausties dažādos veidos. Daži Svari alks pēc izklaidēm, daiļo mākslu un radoša gara baudīšanas un nežēlos tam laiku un naudu, citi paši ķersies pie paletes vai taustiņiem, lai iemūžinātu enerģētiski spēcīgo laikposmu.

Savukārt vēl citi meklēs iedvesmu mīlestībā vai paši kļūs par iedvesmotājiem kādu radošu profesiju vai projektu veicējiem. Viena maza niansīte, pirms topi kādam par Mūzu (vai Mūzi), pārliecinies, ka tas nav tavs labākais draugs, ar kuru gribētos saglabāt tieši draudzīgas (nevis romantiskas!) attiecības, vai – vēl trakāk – tava drauga vai draudzenes dzīvesbiedrs. Rozā brilles Svarus var aizvest neceļos!

Mēneša sākumā Svaru galvā var iezagties doma, ka nupat pienācis laiks (vēl) kādam troņmantniekam, taču jau februāra otrajā pusē vairāk uzmanības un laika prasīs kalpošana sabiedrībai.

Skorpions

Foto: Shutterstock

No vienas puses, turpinās Skorpiona veiksmīgais gads, bet no otras – Ūdensvīra zīme, kurā februāra sākuma notiks lielākā planētu pulcēšanās, ar Skorpionu mūždien ir konfliktā, tāpēc šis solās būt viens no mēnešiem, kad Skorpionam nāksies pacīnieties ar tarakāniem gan savā, gan citu cilvēku galvās. Šķiet, viskrāšņāko ballīti gatavojas rīkot tieši Skorpiona ģimenes locekļu galvu tarakāni, un Skorpionam nāksies atšaudīties visdažādākajos veidos.

Lai kā risinātos notikumi, Skorpionam jāpatur prātā, ka gan jau bija kaut kāds iemesls, kāpēc viņa dvēsele izvēlējās piedzimt tieši šiem vecākiem un tieši šajā zemē, tāpēc nāksies vien uzņemties atbildību gan par pirmajiem, gan par otro. Sagriezt asti gredzenā un lepni aizcirst durvis galīgi nav īstais brīdis.

Ģimenes viedoklis vai ambīcijas var neviļus ietekmēt arī Skorpiona jūtu dzīvi – atkarībā no tā, vai viņa izredzētais cilvēks dzimtas mājās tiek silti un laipni uzņemts, vai arī viņam (viņai) tur tiek sarīkota īsta pratināšana VDK stilā. Otro scenāriju Skorpions ne par ko nebūs gatavs pieciest.

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

To, kas citiem februārī vētra, putošana un viļņošanās, Strēlnieks uzņems filozofiskā garā, drīzāk tiecoties visā saskatīt kāda augstāka plāna pazīmes, nekā pats iesaistoties jezgā. Kā burvju kupola apņemta saliņa Strēlnieks stāvēs visam pa vidu un vēros, kā pārējie apkārt plosās, maina viedokļus, zaudē un atkal atgūst sabiedrotos. Dažkārt Strēlniekam iekritīs pildīt ziņneša vai starpnieka lomu, un tad nu gan jāuztin uz auss, ka šajā laikposmā izšķiras likteņi, un kļūdīties Strēlnieks nedrīkst!

Iespējams, tieši tas, ka Strēlnieks sastapsies ar apkārtējo centieniem un kļūdām, viņā aizdedzinās domu par nepieciešamību vēl kaut ko pamācīties, vēl kaut ko izlasīt, saprast un pamainīt savā pasaules redzējumā, jo gudrais, kā zināms, mācās no citu kļūdām, nevis no savējām. Gribas domāt, ka Strēlnieks ir gudrs!

Februāra nogalē lielāku Strēlnieka uzmanību paģērēs ģimenes pavards un uzlabojumi tajā. Savukārt mēneša sākumā ir laiciņš pakustināt kājas, slēpes vai riteņus pa dzimto zemi.

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Ja radusies vēlēšanās pielikt treknu punktu darbam, attiecībām vai bailēm, kas savu laiku nokalpojušas, savu mācību atnesušas un nu laižamas prom, Mežāzim šis var izrādīties viens no vipiemērotākajiem brīžiem. Atlaist tā reiz un uz visiem laikiem, bez iespējas nosvārstīties un traukties smalstīt izlieto ūdeni. Protams, zaļā gaisma šajā ziņā dota vien pārdomātiem un kārtīgi izsvērtiem lēmumiem, nevis mirkļa impulsā izķīmiķotajam.

Kaut kādas izmaiņas, ļoti iespējams, gaidāmas Mežāža naudas plūsmā, un diezin vai pat racionālais Mežāzis tām būs līdz galam sagatavojies. Jābūt vienlīdz uzmanīgam gan attiecībā uz pasakainu peļņu, gan pēkšņi uzpeldējušiem izdevumiem. Biznesa idejas var ģenerēt, bet jaunus uzņēmumus dibināt vai līgumus slēgt labāk uz mēneša beigām, kad arī potenciālajiem partneriem galvas būs skaidras.

Bet kā tad ar mīlestību? Diemžēl šis nav īsti piemērots laiks romantikai, vismaz ne Mežāža gadījumā... Varbūt pat Mežāzis pats sev uzliks melnās brilles un simpātiju pierādījumus izliksies neredzam.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Protams, visspilgtāk šo laiku izdzīvos Ūdensvīrs – viņa dzīve burtiski mutuļos no dažādiem notikumiem un to pavadošajām emocijām. Šāda vārīšanās var atspēlēties gan uz Ūdensvīra dienas režīmu, gan uz viņa miega kvalitāti un rezultātā – uz veselības stāvokli kopumā. Daudzi Ūdensvīri spogulī alks ieraudzīt citādu atspulgu un nolems kaut ko izmainīt savā izskatā, stilā, stājā vai tamlīdzīgi. Vēlams neveikt pārmēru drastiskas izmaiņas, jo šī doma var pazust tikpat spēji, kā parādījusies.

Daudziem Ūdensvīriem februāra pirmajās divās dekādēs diktam gribēsies pastāvēt uz savu, likt priekšplānā savas intereses un to nepārprotami deklarēt. Neapšaubot Ūdensvīra tiesības neļaut citiem kāpt uz savas galvas un šļūkt uz savas astes, tomēr gribētu ieteikt ar izteikumiem neparsteigties un neiegūt ienaidniekus.

Neparedzētas izmaiņas varētu aizķert arī Ūdensvīra personiskās attiecības, iespējams, kaut kādā formātā nāksies atkal satikties ar savu pagātni un cilvēkiem no tās.

Zivis


Foto: Shutterstock

Zivis, kuras arī bez visādiem tur aptumsumiem meklē, kur dziļāks, februārī būs iepeldējušas pašas savu atmiņu un varbūt pat zemapziņas dzīlēs, un šajos dziļumos, protams, ir vesela bagātību krātuve.

Teiksmaina iespēja viena mēneša garumā tur atrast vispirms pāris skeletiņus (un nodarbināt iztēli ar to, kā tālāk risināt situāciju – ļaut tiem ieraudzīt saules gaismu un atvadīties, vai ietūcīt dziļākā kaktā) un pēc tam – kādu pusaizmirstu sapni, kurš pēkšņi prasās pēc īstenošanas dzīvē.

Ar noslēpumiem vispār Zivīm būtu sirsnīgi ieteicams uzmanīties, īpaši ar tiem, kas viņām uzticēti. Ar savējiem lai dara, kā grib, bet svešos labāk lai tur aiz septiņām atslēgām, ienaidnieki uz mūžu Zivju dzīvi nekādi nekrāšņos...

Mēneša otrajā pusē, līdz ar Saules (un arī Merkura un Veneras) pāriešanu Zivju zīmē, Zivtiņu dzīve kļūs ievērojami saulaināka, gribēsies iziet cilvēkos un pabaudīt komplimentus, kurus Zivis saņems, ja meistarīgi izmantos laikposmu, kad izmaiņām tēlā un garderobē ir vispiemērotākais laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!