Vēdiskā astroloģe Tīlija Klusa savā blogā raksta, ka "veiksmīgs biznesā", saskaņā ar Austrumu filozofiju, cilvēks ir tad, ja viņš attīstās harmoniski, pateicoties savam biznesam. Tas nozīmē, ka viņš ne tikai "taisa naudu", tādējādi nodrošinot sevi un savu ģimeni, bet arī aug kā personība, individualitāte – fiziski, mentāli, sociāli un pats svarīgākais – garīgi. Turpinājumā – Tīlijas pārdomas.

Pirmkārt, lai cilvēks varētu kļūt veiksmīgs, viņam ir jāiemācās uzstādīt mērķus un tos sasniegt: veiksmīgs cilvēks uzstāda mērķus un ir gatavs atteikties no nevajadzīgā par labu vajadzīgajam, lai savus mērķus varētu sasniegt.

Bet, lai pareizi uzstādītu mērķus, ir nepieciešama pareiza pasaules uztvere! Austrumu filozofijā tas ir jau bijis zināms pirms tūkstošiem gadu – pasaules uztverei, vērtībām ir milzīga nozīme!

Ja cilvēkam ir depresija, tas nozīmē, ka viņam nav mērķa. Ja viņam nav mērķa, tas nozīmē, ka viņa pasaules uztvere nav izveidojusies pareiza.

Pirmais, kas jāsaprot

Mūsdienās cilvēki ar biznesu saprot, ka vajag kādam kaut ko iesmērēt. Bet tas ir primitīvu cilvēku līmenis...

Lai sāktu attīstīties harmoniski, pirmais solis ir saprast to, ka es esmu Dvēsele, nevis ķermenis, prāts vai Ego. Ka esmu atnācis te mācīties būt harmoniskam, mācīties beznosacījuma mīlestību, mācīties kalpot citiem. Un tad, ja ar šo sapratni tu sāc savas biznesa gaitas, tad tu vairs neiesi tirgot narkotikas, šņabi, alu, cigaretes, jo saproti, ka tas citus indē.

Ja cilvēks izvēlās šo te "iesmērēšanas" ceļu, tad ilgtermiņā problēmas ir garantētas. Viņa psihe no tā bojājas, viņš kļūst nelaimīgs. Ar visu naudu.

Cilvēkiem dažreiz šķiet, ka viņi labi pelna tādēļ, ka viņi dara to, ko viņi dara. Tādēļ, ka šajā industrijā esot nauda… Tā nav! Ja tev nauda pienākas pēc likteņa, tu to vari nopelnīt arī godīgā un labā veidā.

Vissvarīgākā īpašība

Ir tādi menedžeri, kā nodaļas priekšnieks, kam viss ir pēc reglamenta, bet tie arī priekš viņa ir griesti. Lai tiktu augstāk, ir nepieciešama intuīcija. Un, lai šo te intuīciju attīstītu, ir nepieciešams cilvēkus vest pie dabas, jo tiem vajag atpūsties, nomierināt prātu. Jo, lai varētu saklausīt intuīciju, prātam ir jābūt mierīgam un mums ir jābūt spējīgiem nepieķerties rezultātiem. Ja mēs esam pieķērušies un visu laiku "funktierējam", kā gūt labumu, tad mēs attālināmies no savas dabas un intuīcijas balsi saklausīt nevarēsim.

Apgaismotie viedie sensenos laikos ir teikuši: ja esi skops, apskaud, baidies – tu zaudēsi. Jo pieņemsi nepareizus lēmumus.

Lai vinnētu, lai saklausītu intuīciju, vajag nepieķerties. Vajag tiekties atdot vairāk, nekā tu saņem. Runa nav pat par naudu. Enerģētiski. Un, ja ienāk kaut kāda nauda, tad daļu vajag ziedot, kalpojot citiem. Bet to arī vajag darīt pareizi. Piemēram, labs ziedošanas veids ir dalīties ar viedām zināšanām. Nevis iedot cilvēkam ēdienu vienreiz, bet celt viņa apziņu, lai viņš var iemācīties būt autonoms.

Vissvarīgākā prasme

Pati svarīgākā prasme biznesā ir noturība pret stresu. Stresa pieņemšana un iekšējā gatavība visu pazaudēt. Biznesmenis var bankrotēt jebkurā brīdī. Ja neesi gatavs zaudēt, tad nevajag tur bāzties iekšā vispār, jo var sagraut sevi. Kāds var zaudēt miljonu un izdarīt pašnāvību, bet priekš kāda tā ir tikai spēle...

Lai cik arī liels būtu darījums, ir jāsaprot, ka galu galā vienmēr viss ir no Dieva atkarīgs. Var visu izdomāt, sagatavot labu produktu... Bet neizdodas. Tā var notikt. Un, ja tu to saproti, tad tu kļūsti dzīvē par spēlētāju, tu esi gatavs pieņemt jebkādu notikumu attīstību.

Cilvēkus var iedalīt četrās daļās:

  • slikts izpildītājs – visu sačakarē,
  • labs izpildītājs – tādam uzdod, un viņš labi izpilda,
  • līderis – viņš pats visu sarunā, domā vairākus soļus uz priekšu, viņam uzticas, un viņš dara vairāk, nekā no viņa prasa. Taču šis līderis netiek augstākā līmenī dēļ zemas noturības pret stresu,
  • līderis visaugstākajā līmenī var vienā dienā no multimiljonāra kļūt par lielu parādnieku. Bet, pateicoties spējai nepieķerties un savam raksturam, viņš atdos savus parādus un uzbūvēs biznesu no jauna.

Ja arī tu apsver iespēju veidot savu biznesu, atceries, ka tev ir jābūt spējīgam pieņemt jebkādu notikumu attīstību un būt gatavam rīkoties atkarībā no vajadzības, darot to, kas jādara, ar beznosacījuma mīlestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!