20.decembrī Krāslavas novada domē notika Grāfu Plāteru Krāslavas pils kompleksa ar parka teritoriju 144 322 kvadrātmetru platībā atkārtota izsole. Objekta izsoles sākumcena ir 153 000 latu. Diemžēl, arī šoreiz izsolīt pils kompleksu neizdevās, jo nebija neviena pretendenta.
Krāslavas domes priekšsēdētājs Jānis Tračums atzina, ka līdz šim nav bijis neviena vērā ņemama piedāvājuma, taču spekulantiem Latgales pērli krāslavieši atdot nevēlas. Viņaprāt, šis jautājums neesot atrisināms tik ātri, jo nepieciešams meklēt nopietnus investorus, tāpēc iegādāties pils kompleksu tika piedāvāts Pareks bankai, taču atbilde pagaidām neesot saņemta. Acīmredzot šogad pils kompleksa liktenis netiks atrisināts.

Saskaņā ar izsoles noteikumiem Krāslavas pils kompleksa pircēja pienākums ir izstrādāt pils apbūves un parka rekonstrukcijas projektu un to realizēt, pārvietot Krāslavas muzeju uz ēku grāfu Plāteru ielā 6, kā arī jāiesniedz izziņa, ka pils kompleksa rekonstrukcijas vajadzībām ir pieejami vismaz 3 miljoni latu. Kompleksa restaurācija notiks pa posmiem un būs jāveic aptuveni piecu gadu laikā. Noteikumi paredz arī to, ka Krāslavas pils komplekss ar parku varēs tikt izmantots tūrisma, kultūras, atpūtas un reprezentācijas pasākumiem un būs pieejams iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!