Kā ierasts, jūlija pēdējā nedēļas nogalē – 27., 28. un 29. jūlijā – Jelgavas novada Glūdas pagasta Nākotnes ciemā notiks "Latvju pirts un veselības festivāls" – sajūtu svētki ikvienam, kuru interesē latvju pirts tradīcijas un veselīgs dzīvesveids.

Šie svētki ķermenim, garam un dvēselei ik gadu vienuviet pulcē talantīgus pirtniekus, masierus, veselīga dzīvesveida praktiķus un labsajūtas meistarus no visas Latvijas. Tie ir latvisko sajūtu svētki brīvā dabā gan lieliem, gan maziem – viss par un ap latvju pirti un veselīgu dzīvesveidu, kur ikviens atradīs sev kaut ko noderīgu. Festivālu rīko Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Latvju pirts un SPA asociācija".

Meistari, pasākumi un notikumi sadalīti tematiskās takās.
Svētku takā (lielā skatuve un pļava) visas trīs dienas būs dažādas tematiskās lekcijas, radošās darbnīcas un diskusijas, bet vakaros – iedvesmojošs muzikālais baudījums.

Meistarības takā (demonstrāciju pirtiņa) – dzirdēsi un redzēsi pirts meistarus darbībā pirtiņā ar lielu stikla logu, lai nekas nepaliek nepamanīts.

Pirts takā varēs iztaujāt un izvaicāt pirtniekus, noskaidrot katra pirtnieka "odziņu" un baudīt īstus pirts rituālus, kā arī īsos iepazīšanās pērienus gan individuāli, gan arī nelielās grupās.
Labsajūtu takā tevi lutinās un masēs labsajūtas meistari un konsultēs dažādi veselīga dzīvesveida un latviskās dzīvesziņas praktiķi.
Rotaļu takā mazie apmeklētāji varēs izzināt latvju pirti un veselīgu dzīvesveidu, piedaloties pirts slotiņu siešanas meistarklasēs, mācoties pļavā atpazīt zāles un kokus. Būs arī daudzas citas izzinošās aktivitātes.

Tirgus takā darbosies vietējo ražotāju, mājražotāju un amatnieku tirdziņš ar dzīvespriekā radītām vērtībām un mīļlietām ikvienam.
Šīs ir brīvdienas, kurās dodoties, jāņem līdzi peldkostīms, dvielis, ērtas un skaistas latviskas noskaņas drēbes un vēlme baudīt un izzināt, jo dienas paies laiskā atpūtā – peroties, masējoties, klausoties noderīgas lekcijas, ķerot izjūtas un vakarā – baudot brīnišķīgus koncertus.

Pasākums (lekcijas, meistarklases, radošās darbnīcas, demonstrējumi, koncerti, balle) apmeklētājiem ir bez maksas, bet kabatas nauda noderēs paša vajadzībām (ēšanai, individuālai lutināšanai, mājražotāju un amatnieku tirdziņam). Festivāla laikā aizliegts ienest, tirgot un lietot alkoholiskos dzērienus un citas apreibinošas vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!