Foto: Shutterstock

Pavasaris jau klauvē pie durvīm, tāpēc gaidot lielāko pavasara dārzkopju notikumu – Latvijas Stādu parādi Siguldas Svētku laukumā 30. aprīlī un 1. maijā, portāls TavsDārzs.lv sadarbībā ar Latvijas stādu audzētājiem un Fiskars aicina piedalīties foto konkursā un laimēt vērtīgas balvas aktīvajai dārza sezonai.

Tā kā straujiem soļiem tuvojas Stādu parāde, kur vienkopus pulcēsies dažādas stādaudzētavas, šī notikuma gaidās aicinām iesūtīt iemūžināto garšaugu un zaļumu dārziņu uz palodzes, kas kā pirmie pavasara vēstneši priecē mūsu garšu kārpiņas un pietuvina vasaras garšai. Divi konkursa uzvarētāji, kuri saņems visvairāk balsis par savu iesūtīto fotogrāfiju, balvā saņems elegantu pilsētas dārznieka komplektu no Fiskars 30 eiro vērtībā, kā arī dāvanu karti no Latvijas stādu audzētājiem – kokaudzētavas ''Zaļenieki'' vai stādaudzētavas "Bērziņi" 15 eiro vērtībā. Divi konkursa dalībnieki kā portāla TavsDārzs.lv simpātijas balvā iegūs SIA ''Eko Zeme'' dāvanu karti 15 eiro vērtībā.

Aicinājām iesūtīt konkursam fotogrāfijas, kur redzams zaļumu dārziņš uz palodzes. Visas iesūtītās bildes ir apkopotas, tāpēc laiks balsot par labākajām!

Balsojums ilgs līdz 27. aprīlim. Uzvarētāji tiks publicēti portālā TavsDārzs.lv 28. aprīlī.

Foto: Publicitātes foto

''Fiskars'' pilsētas dārznieka komplekts ir īpaši radīts iekštelpu darbiem, piemēram, sēklu audzēšanai, stādīšanai un pārstādīšanai. Komplektā ietilpst smaila lāpstiņa, trīs zaru kaplis un saliekamais nazis eleganti baltā krāsā. Dāvanu kartes no kokaudzētavas ''Zaļenieki'' vai stādaudzētavas "Bērziņi" 15 eiro vērtībā varēs izmantot Stādu parādē Siguldā 30. aprīlī un 1. maijā.

Tie konkursa dalībnieki, kuru savam garšaugu dārziņam būs izmantojuši ''Eko Zeme'' speciālo augsnes maisījumu garšaugiem, kas paredzēts palodžu kastēm, un biohumusa ekstraktu ''Raskila'', ar ko laistīt augus visa veģetācijas periodā, ierodoties Latvijas Stādu parādē un uzrādot izlietotu iepakojumu (vienu vai otru), tie tiks atlīdzināti, dodot vietā tādu pašu.

Par Latvijas Stādu parādi

Latvijas Stādu parāde notiks Siguldas Svētku laukumā, 30. aprīlī un 1. maijā no plkst. 9:00-18:00. Parāde piedāvās:

  • Latvijā audzētu stādu izstādi-gadatirgu;
  • Amatnieku un mājražotāju gadatirgu, dārza preces un tehniku;
  • Paraugdārza apskati Svētku laukuma centrā;
  • Jaunāko augu šķirņu izstādi;
  • Retu un neparastu formu stādu izsoli 30. aprīlī;
  • Konkursa "Mana ciemata dārzs" finālu 30. aprīlī;
  • Kalsnavas arborētums priecēs bērnus un pieaugušos ar dažādām atraktīvām un izglītojošām spēlēm;
  • Apmeklētājiem Siguldā būs iespēja baudīt nobraucienu pa rodeļu trasi un braucienu ar trošu vilcienu (maksas pasākumi);
  • Par jautrību, noskaņu un priekšnesumiem rūpēsies Siguldas novada kultūras speciālisti;
  • Piepūšamās atrakcijas bērniem (maksas pasākums).

Konkursam iesūtītie foto:

Dita Kalniņa

''Šogad pirmo reizi mūžā izdomāju pati kaut ko izaudzēt. Sekojot modei, diedzējam dīgstus sev un bērnam par prieku. Izvēlējāmies to, kas mājas atrodams - ķirbja sēklas un baltās pupinas, arī loki aug uz nebēdu,'' par savu garšaugu dārziņu stāsta Dita Kalniņa.

Inārs Dreijeris


Inārs Dreijeris no Viesītes padalījies ar foto, kur iemūžināti pirmie veselīgie lociņi uz palodzes, savukārt Gerānījas zieds līdzās koši iekrāso ilgi gaidīto pavasari.

Roberta Atraste


Par savu iesūtīto foto Roberta raksta: ''Ziemas viducī, skrienot no punkta A līdz Z, sapratu, ka pasaule ir man par lielu. Ar pirmajiem cīruļiem radīju pati savējo, kas man ir no sīpolu lokiem un tomātu stādiem. Nesen izlasīju, ka arī Imants Ziedonis reiz teica: "Tai nav jābūt lielai, bet tai jābūt bagātai! Un tai nav jābūt skatlogā izstādītai, bet ja tevi atrod ciemiņš, lai tu vari to pacienāt.''''

Intra Kacara


Intras mājās garšaugi uz palodzes tiek audzēti katru gadu, lai ģimenei būtu veselīgie zaļumi. Sīpollokus pirmo reizi parasti tiek ēsti jau decembrī, un bez tiem diedzē arī dažādas sēklas.

Zane Skuja


Par savu garšaugu stūrīti Zane raksta: ''Dzīvojot Grieķijā, ir tā iespēja izaudzēt visa veida garšaugus, tad nu to labprāt izmantoju. Vienviet esmu sastādījusi vairākus garšaugus - oregano, timiānu, baziliku un arī piparmētru.''

Kristīne Dobrāja


''Šogad pirmo reizi nolēmu savu veiksmi izmēģināt zaļumu audzēšanā. Pašai par lielu prieku, nepagāja ne pāris nedēļas, kad jau visa palodze bija zaļiem labumiem klāta. Tad nu ir iemesls tagad katru rītu priecāties par pašu audzētiem vitamīniem!'', par savu garšaugu dārziņu uz palodzes stāsta Kristīne.

Egils Maļinovskis


Egils Maļinovskis par savu iesūtīto foto stāsta: ''Arī šādos olu trauciņos var audzēt garšaugus, piemēram, sīpollokus, redīsu zaļumus un citus labumus.''

Liene Birkāne


Par savu bagātīgo loku ražu Liene stāsta: ''Šogad izmēģināju internetā atrasto "recepti" loku audzēšanai uz palodzes. Vēl joprojām lietoju pati, draugiem taisu buntītes un kaimiņiem dalu savus lokus, jo tie aug neticamā ātrumā!''

Marta Zvejsalniece


Madara iesūtījusi foto, kur sīpolos izstīdzējušie lociņi pirmo reizi ieraudzījuši sniegu.

Elīna Bite


Par savu košo garšaugu kolekciju Elīna stāsta: ''Šogad uz palodzes mani un mājiniekus priecē dažādi garšaugi košos trauciņos, kurus pati esmu apkrāsojusi, iesaku šo metodi izmantot arī citiem, jo aromātiskie garšaugi krāšņajās bundžiņās tik tiešām pamodina pavasari katra sirdī! Šobrīd uz palodzes izauguši timiāns, baziliks, pētersīlis un spraukties ārā no zemītes sākusi arī lavanda, tomēr vasaras garumā plānoju garšaugu pulciņu uz palodzes papildināt!''

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!