Foto: Shutterstock

Vasara šogad mūs ir lutinājusi vien ar dažām siltām dienām, bet tajā pašā laikā – arī lietainās dienas nav bijušas daudzas. Tāpēc šajā laikā, kad ārā it kā ir vēss, un saule uzspīd, nedrīkst aizmirst par piemājas dārzu un siltumnīcu. Jāaplaista ir ne vien puķes, mauriņš, ogu krūmi un citi augi, bet arī siltumnīcas.

Vēsajās dienās nepamatoti tiek aizmirstas siltumnīcas un tajās augošie dārzeņi, zaļumi un citi labumi – pat ja siltumnīcās nav tveicīga gaisa, tās ir jāturpina laistīt gluži tāpat, kā saulainajās dienās. Augi ir vienlīdz izslāpuši tāpat, un tomātiem, augšanai segtajās platībās, tāpat nepieciešams ūdens, atzīst K-rauta dārzkopības konsultante Rasma Irgensone.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Dārza palīgi – zālāja laistītāji, pistoles

Lai dārza mauriņš zaļotu un neizdegtu, arī tas ir regulāri jālaista dienās, kad no lietus nav ne miņas. Šādās reizēs neatņemams palīgs noteikti ir dārza šļūtene ar praktisku daudzu režīmu pistoli, kas ļaus apstaigāt zālāju pašam un to padzirdīt ar vēsu ūdeni. Bet, ja ir vēlme pēc kā advancētāka, ūdens šļūtenei var piestiprināt klasisko zālāja laistītāju, kas var parūpēties pat par 340 kvadrātmetrus plašu teritoriju. Lielākiem dārziem un zālājiem noderēs laistīšanas sistēmas ar taimeri. Irgensone norāda, ka šādā vasarā, kad nokrišņu nav daudz, un arī gaisa temperatūra nav no augstākajām, zālāju vajadzētu laistīt trīs līdz septiņas reizes nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!