Foto: AFP/Scanpix
Ziemassvētki un Jaunais gads vairs nav aiz kalniem. Pamazām uz ielām, veikalos un citviet parādās tradicionālie svētku rotājumi un eglītes. Daudziem pošanās svētkiem ir kā rituāls, izmantojot senas, ar stāstiem apvītas eglīšu rotas no pašu vai pat vecāku bērnības, citiem tā ir kā sacensība - ar katru gadu visam jābūt aizvien krāšņāk, košāk un bagātīgāk. Varētu šķist, ka neviens nevarētu pārspēt amerikāņu pamatīgumu, tomēr jāteic, ka neviens šajā mākslā nevar sacensties ar japāņiem, kas ik gadu pārsteidz ar bezgala spožām un dārgām idejām Ziemassvētku laikam.

Pirmdien, 18.novembrī, Tokijā plašākai sabiedrībai tika atrādīta Ziemassvētku eglīte, kuras vērtība tiek lēsta piecu miljonu ASV dolāru apmērā. Eglīti izgatavojuši kāda vietējā juvelieru uzņēmuma meistari, kas regulāri īsteno līdzīgus svētku projektus un pie Ziemassvētku rotām strādā tikpat rūpīgi un precīzi kā pie jebkura cita juvelierizstrādājuma.

Juvelieru uzņēmuma "Tanaka Kikinzoku Jewelry" radītā Ziemassvētku eglīte izgatavota no zelta, to rotā Volta Disneja animācijas studijas varoņu personāži. Šī izvēle nav nejauša: lai gan 500 miljonus jēnu jeb aptuveni piecus miljonus ASV dolāru vērtā eglīte izgatavota pirms Ziemassvētkiem, tā patiesībā radīta par godu pasaulslavenā pelēna Mikija dzimšanas dienai, kas tika svinēta 18.novembrī. 43 kilogramus smago svētku koku iegādāties varēšot līdz 25.decembrim, vēsta AFP.

"Tanaka Kikinzoku Jewelry" piedāvā arī ekonomisko versiju - 20 centimetrus augstu sudraba eglīti ar zelta rotājumiem. No 127 gramiem zelta un 400 gramiem sudraba izgatavotā eglīte maksā 1,62 miljonus jēnu jeb 16200 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!