Foto: stock.xchng

Mušas ir ļoti uzmācīgi kukaiņi, ar kuriem nav viegli tikt galā, ja nav zināmi līdzekļi, kā ar tām cīnīties. Kā atbrīvoties no mušām? Delfi Māja un dārzs apkopoja ārvalstu un pašmāju specializēto plašsaziņas līdzekļu informāciju, lai to noskaidrotu.

Mušām ļoti nepatīk vaska, terpentīna, rīcineļļas smaržas, taču visvairāk mušas necieš petroleju. Tādēļ, kad dzīvoklī tiek mazgāti logi un grīdas, ūdenim vēlams pievienot nedaudz petrolejas.

Karstā laikā vēlams padomāt arī par iespējām nodrošināties pret to, ka mušas brīvi var iekļūt mājoklī pa logu. Patlaban Latvijā pieejams plašs moskītu tīklu klāsts.

Cīņā ar mušām, protams, iespējams izmantot arī sadzīves ķīmijas līdzekļus, taču tie ir jālieto pareizi. Uz laiku, kamēr telpas tiek apstrādātas ar sadzīves ķīmiju, no tām jāiznes pārtika, jāizved cilvēki un mājdzīvnieki.

Logi un durvis jāaizver, uz deguna un mutes jāuzliek marles saite vai īpašs respirators. Kad tas izdarīts, jāsāk insektu iznīcināšanai paredzētā līdzekļa izsmidzināšana, pēc tam, kad tas izdarīts, telpa jāpamet, bet apmēram pēc 20 - 30 minūtēm telpa ir jāizvēdina.

Ja arī tu zini labu līdzekli cīņai ar mušām, pastāsti par to! Raksti uz e-pastu: maja_darzs@delfi.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!