Foto: LETA
Drīz vien ābelēs un bumbierēs parādīsies svaigi un sulīgi augļi, taču ar bumbieriem un āboliem cilvēki vēlas mieloties arī ziemā un, tuvojoties rudenim, cilvēki sāk aizdomāties par to, ko darīt, lai ilgāk augļus saglabātu svaigus un kā tos uzglabāt. Tādēļ Delfi Māja un dārzs apkopoja ārvalstu specializēto mediju ieteikumus, lai sagatavotos augļu pareizai uzglabāšanai.

Ja glabā kastē

Kastes, kurā tiks glabāti āboli vai bumbieri, dibens jānoklāj ar papīru un jāuzber mīkstas skaidas. Uz tām liek augļus, kas ietīti papīrā. Pirmo augļu kārtu pārklāj ar papīru, uz tā atkal ber skaidas un uz tām liek nākamo augļu kārtu.

Par skaidām

Augļu uzglabāšanai vislabāk der lapu koku - bērzu, ošu un liepu - skaidas, jo skujkoku skaidas var augļiem piešķirt sveķu smaržu.

Skaidu vietā var izmantot arī smalku kūdru, taču nekādā gadījumā nedrīkst izmantot salmus, jo tie ātri samirkst, var sākt pūt un sapūt var arī augļi.

Ābolus un bumbierus, kas iepakoti kastēs, vislabāk glabāt gaisa temperatūrā no -0,5 līdz +0,5 grādiem.

Fotogalerijā: Āboli izstādē Dabas muzejā 2011. gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!