Liepājā sācies ikgadējais konkurss Liepāja pucējas, kurā tiks noskaidroti pilsētas sakoptākie nami, portālam Māja&Dārzs vēsta Liepājas būvvaldes pārstāvis Aigars Štāls. Dalībiekus konkursam var pieteikt līdz 20.augustam.

Savus pieteikumus vai informāciju par sakoptākajiem namiem un to teritorijām ikviens iedzīvotājs ir aicināts iesniegt pašvaldībā, zvanot uz karsto tālruni 6 34 25197, atstājot ziņu automātiskajā atbildētājā vai atnākot uz Domes Apmeklētāju pieņemšanas centru, vai nosūtot vēstuli uz epasta adresi: apc@dome.liepaja.lv. Informāciju var iesniegt, izmantojot arī sociālos tīklus: Draugiem.lv, Twitter vai Facebook.

"Sakoptākās ēkas ļoti vēlams pieteikt no katra mikrorajona: Vecliepājas, Jaunliepājas, Ziemeļu priekšpilsētas, Karostas, Zaļās birzs, Tosmares un Jaunās pasaules," aicina Štāls.

Līdz 20. augustam žūrijas pārstāvji paši arī apsekos pilsētu un pievērsīs uzmanību ikvienam namam, kura īpašnieks pret to izrādījis gādīga un rūpīga saimnieka attieksmi, tādējādi esot par rosinošu piemēru citiem pilsētniekiem.

Gan iedzīvotāju sniegtā, gan pašu žūrijas locekļu iegūtā informācija par skaistākajiem un sakoptākajiem namiem tiks apkopota un izvērtēta, un uz tās pamata noteikti šā gada konkursa laureāti. Sakoptāko namu īpašnieki vai to apsaimniekotāji tiks sveikti 5. septembrī.

"Uzvarētājiem žūrija pasniegs īpašu atzinības plāksnīti pilsētas karoga krāsās ar skaitli 2014, ko piestiprināt pie mājas fasādes, un pilsētas karogu. Tiks vērtēti izraudzītās ēkas sakoptība kopumā, mazo arhitektūras formu tehniskais stāvoklis un sakoptība, apstādījumu un labiekārtojuma kvalitāte, visu arhitektūras elementu un teritorijas stilistiskā vienotība, ideju un izmantoto materiālu oriģinalitāte u.c.," stāsta Aigars Štāls, piebilstot, ka netiks vērtētas ēkas un teritoriju daļas, kas atrodas aiz augstiem vai necaurredzamiem žogiem.

Sakoptākie nami Liepājā tiks vērtēti trīs kategorijās - Sakoptākais uzņēmums/iestāde, Sakoptākā daudzdzīvokļu māja un Sakoptākā individuālā māja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!