Foto: Shutterstock
Drīz jau skaistos rudens ziedus sals pārvērtīs brūnganās nokrāsās, kas būs kā signāls tam, ka drīzumā tie būs jānovāc. Vieni no šādiem augiem ir arī gladiolas, kas pēc tam pareizi jāuzglabā līdz pat nākamajai sezonai.

"Tavs Dārzs" uzņēmuma "Civinity" apzaļumošanas nodaļas vadītāja Linda Rulle atgādina, ka gladiolas nevar pārziemot, tāpēc tās rudenī ir jārok laukā. "Tās rok uzreiz pēc pirmām salnām vai septembra beigās, oktobra sākumā," uzsver Rulle.

Kā pareizi uzglabāt sīpolus?

Auga zaļā daļa ir jāizlauž un jāliek apžāvēties. "Žāvē istabas temperatūrā vienu līdz divas nedēļas, kad labi atdalās vecā sīpola daļas un saknes, tad sīpolus glabā sausā vietā," norāda speciāliste. Viņa iesaka sīpolus glabāt koka vai papes kastēs, kā arī tajās ieklāt avīzes. Tāpat jāņem vērā, ka istabas temperatūrai telpā jābūt no +4 grādiem līdz +6 grādiem pēc Celsija.

"Gladiolām nevajag mulču vai ko citu bērt virsū, lai lieki nemodinātu sīpolus ziemas laikā," padomos dalās Rulle.

Kā pareizi stādīt un kopt gladiolas, lasi šajā "Tavs Dārzs" rakstā. Savukārt šeit varēsi izlasīt plašāku informāciju par gladiolu – dārza puķi ar vēsturisku simbolisko nozīmi.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem rudenī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!