Foto: LETA
"Tā vien gribētos atbrīvoties no visa liekā, bet ārā sviest grēks – mantas vēl tīri labas, dažas reizes lietotas..." nodomā ne viens vien, bet risinājumu uzreiz neatradis, nederīgās lietas iekārto dziļāk skapī. Drīz nākas secināt, ka vietas dzīvoklī kļuvis pavisam maz.

Tomēr ikreiz, pienākot pavasarim, atkal parādās vēlme atbrīvot telpas no visa mājsaimniecībā nederīgā. Ar vien populārāk un ierastāk arī Latvijā ir liekās lietas nevis mest ārā, bet pārdot vai iemainīt pret citām – nepieciešamākām. Šāda prakse ir ne tikai ģimenes budžetam, bet arī dabai draudzīga.

"Nereti ar mantām apaugam it kā taupības dēļ, jo domājam, ka tā vai cita lieta noteikti var atkal noderēt. Patiesībā mantas stāv noglabātas dziļi skapjos un zaudē savu vērtību – ar "Atvērto skapju dienu" vēlamies dot noglabātajām mantām otru elpu un palīdzēt atrast tām savus īstos īpašniekus," norāda projekta inicatora, tirdzniecības centra "Dole" menedžere Liene Karpova, piebilstot: "Šajā pavasarī, kas sācies tik silti un saulaini, arī nolēmām pamudināt cilvēkus sarīkot pavasara revīziju un visu, kas lieks, pārdot vai iemainīt."

26.aprīlī no plkst. 10 līdz 16 tirdzniecības centrā "Dole" ikvienam interesentam iespējams saņem bezmaksas vietu pie tirdzniecības galda, kur ērti izkārtot un interesentiem piedāvāt dažādas mājsaimniecībā noderīgas lietas. Pārdošanai vai maiņai iespējams nest mantas, kas ir lietošanas kārtībā.

Lai piedalītos tirdziņā, nepieciešams laicīgi, t.i., līdz 24.aprīlim pieteikt savu dalību tirdzniecības centra informācijas centrā vai pa tālruni 67018545. Piedalīšanās mājsaimniecības lietu tirdziņā tikai privātpersonām un par dalību tajā nav jāmaksā.

Šogad 26.aprīlis ir arī Lielās talkas diena, un tirdzniecības centrs sarūpējis 10m3 lielu atkritumu konteineru, kas tiks novietots pie t/c "Dole" sestdien. Atkritumus un gružus tajā aicināti ievietot iedzīvotāji, kuri tos savāks, sakopjot tuvējo apkārtni vai iespējams, atbrīvojot savu dzīvokli no mazgabarīta atkritumiem, kam nav nepieciešama īpaša utilizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!