No apelsīnu piparmētras līdz eksotiskiem un pat vārdā vēl nenosauktiem augiem – aizvadītajā nedēļas nogalē "Jelgavas stādu dienas 2018" pulcēja vairāk kā 240 stādu audzētājus, dažādu sēklu, dārza tehnikas, darbarīku un citu dārza preču tirgotājus, kā arī neskaitāmus dārza mīļotājus un entuziastus.

Arī "Tavs Dārzs" paviesojās Latvijas Stādu dienās Jelgavā. Iesoļojot Jelgavas pils parkā, acis jau sāka mirdzēt un deguns sajuta ne tikai skaistos rožu krūmus, bet arī apbrīnojami lielu garšaugu piedāvājumu. Ikkatram bija dota iespēja, lai nogaršotu jaunumus garšaugu pasaulē, piemēram, dārzniecības "Dobītes" stendā varēja atrast ne tikai sēņu zāli, bet arī kolas krūmu un pupumētras. Un, ziniet, tie tiešām arī garšo atbilstoši nosaukumam.

Protams, stādu tirgū neiztikt bez skaistulēm rozēm. Lai gan šobrīd daudzi stādu audzētāji stāsta, ka cilvēki meklē tādu dārza papildinājumu, kāds noteikti nebūs kaimiņam, tad saimniecības "Virškalni" pārstāvji par klientu rožu stādu izvēli stāsta: "Varētu teikt tā, cilvēki tomēr turas pie klasiskām vērtībām. Cilvēki nevis meklē ko jaunu, bet vēlas atjaunot savas rožu dobes, jo tās izsalušas ziemas laikā." Kad jautājam, vai ir kāda šķirne, kas būtu pieprasītāka kā citas, rožu stādu audzētājs, smejot, min, ka rozes jau izvēlas tāpat kā sievietes – pašu skaistāko ņem sev.

Edgara Griestiņa fotoreportāža:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!