Foto: Shutterstock
Šonedēļ sveicināsim jau trešo vasaras mēnesi, tāpēc dārzā darāmo darbu sarakstā liekami arī sagatavošanās darbi rudenim. Šonedēļ atceries, ka jāsēj dažādi garšaugi, jāveido tomāti, kā arī jāapstrādā zeme rudens sējumiem.

31. jūlijs

Ziedu diena. Vāc ārstniecības augus un lasa ogas. Sakārto puķu dobes, apgriež sēkl­aizmetņus un vecās ziedkopas. Ievāc augu sēklas. Dala un pārstāda īrisus. Pārstāda narcises no dobes dobē.

1. un 3. augusts

Lapu dienas. Laista augus gan siltumnīcā, gan podos un kastēs, ja nepieciešams, arī dobēs. Mēslo puķes. Sēj dilles un rukolu. Siltumnīcā sēj baziliku. Brīvajās vietās sēj zaļmēslojuma augus, baltās sinepes, eļļas rutkus, vīķus, zirņus, pupas.

2. augusts

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Vāc ārstniecības augus, apgriež lavandas. Pļauj zālienu un cērp dzīvžogu. Apgriež vecos ziedus rozēm un ziemcietēm. Atbrīvo no sēklaizmetņiem petūnijas, puķuzirņus, pelargonijas un citas vasaras puķes, no kurām nav plānots iegūt sēklas.

4.-5. augusts

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Lasa ogas, novāc gurķus un tomātus. Vāra ievārījumus, spiež sulas, konservē. Aco augļu kokus. Apgriež vīnogulājus. Veido tomātus, izlauž padušu dzinumus, apgriež lapas. Stāda zemenes.

6. augusts

Foto: Shutterstock

Sakņu diena. Ravē, apstrādā zemi rudens sējumiem un stādījumiem. Sēj rudens redīsus un daikonus.

7. augusts

Foto: Shutterstock

Sēšanai, stādīšanai un ražas vākšanai nelabvēlīga diena. Ravē, pļauj nezāles un apstrādā zemi rudens stādījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!