Foto: Publicitātes foto
Gada nogale tradicionāli ir tas laiks, kad atskatāmies uz paveikto un atsaucam atmiņā spilgtākos notikumus. Savs labo darbu tops ir arī ''Tavs Dārzs'', kurā apkopojām veiksmes stāstus par uzņēmīgajiem latviešiem, kas uzsākuši kaut ko audzēt. Vienam tas ir maizes darbs, citam tikai hobijs, bet visi kā viens iedvesmo ar savu entuziasmu un darba spējām.

Starp aizvadītā gada interesantākajiem stāstiem ierindojas gan tādi, par kuru nodarbošanos jau dzirdēts, gan klusie darītāji, par kuru nodarbošanos varbūt dzirdējis bija vien retais. Kā mēdz teikt – klusie ūdeņi tie dziļākie. Un to noteikti var teikt par apbrīnojami dzīvespriecīgo pāri, kas audzē čili. Cilvēki, kas absolūti tic tam, ko dara, tāpēc arī tik labi izdodas. Sarunā ar čili audzētājiem atklājās –vien retais vispār noticot, ka produkcija ir tepat, mūsu zemītē izaugusi, tāpēc uz tirdzniecības vietām nākoties ņemt līdzi pierādījuma foto.

Ne mazāk interesantu faktu atklāja bazilika audzētāja no Iecavas. Izrādās, kad uzsākts audzēt šos zaļumus, retais esot atbalstījis tādu ieceri, taču nu pierādījies pretējais – pieprasījums ir, turklāt tik liels, ka piedāvājumu jau grūti nodrošināt pietiekamos apjomos. Jau palūkojot foto vien, kā audzē svaigos zaļumus, katru podiņu, ko redzam veikalā, nu gribas novērtēt pavisam citā gaismā.

Ja nu čili un baziliks nešķiet nekas pārsteidzošs, daudz interesanta var atklāt stāstā par vienīgajiem kvinojas audzētājiem ne vien Latvijā, bet arī visā Baltijā. Savukārt noderīgus padomus, ko pārņemt no citu pieredzes, var smelties stāstā par cimperlīgo ķiploku vai sārtvaidzīšu zemeņu audzēšanu. Ne vienu vien iespaidīgu foto piedāvājam aplūkot arī galerijā ar sīpolpuķu plantācijām Bulduros.

''Tavs Dārzs'' apsolās arī 2017. gadā iepazīstināt ar iedvesmojošiem, entuziastiskiem cilvēkiem, kuriem dārzs un viss, kas ar to saistās, ir neatņemama dzīves sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!