Ja tirgus plačos redzi garos kātos izslējušās un krāšņi uzziedējušas saulespuķes, zini – ir īstais laiks doties uz siltajām zemēm lūkoties, kā tās aug lielās plantācijās. Ja to īstenot neizdodas, nav ko bēdāties – skaistās puķes var izaudzēt arī mūsu pašu dārzos, īpaši izraugoties vietu. Acu pamielošanai un puķu apbrīnai ieskats ar saulainajām saulespuķēm.

Jūlija izskaņa dabā ir ļoti skaists laiks. Krāsas, smaržas, saules siltums – tas viss ir tā vērts, lai uz brīdi apstātos, novērtētu un ar acīm iemūžināto pasakaino laiku dabā. Ainava ar ziedošajām saulespuķēm ir vairāk kā iemūžināšanas vērta.

Interesants fakts par saulespuķēm – katra puķe patiesībā ietver tūkstošiem vēl neizaugušu puķu, jo no ziedkopā esošajām sēklām var izaudzēt jaunas saulespuķes.

A photo posted by KEVIN D'AMICO (@kevindamico91) on Jul 29, 2016 at 5:11am PDT

Ja vienmēr esi brīnījies, kā tas nākas, ka visi saulespuķu ziedi vienmēr pavērsti vienā virzienā, zini – tas tāpēc, ka ziediem ir tendence griezties pret sauli. Tāpēc arī mēdz teikt, ka tās dejo līdzi saules ritējumam.

A photo posted by 無良野 庵 (@murano_ann) on Jul 29, 2016 at 5:01am PDT

Garākā saulespuķe līdz šim sasniegusi deviņu metru augstumu, bet, audzējot mūsu klimatiskajos apstākļos, ko tādu būtu grūti sasniegt pat tad, ja tās aug no vēja pasargātākajā un saules apspīdētākajā vietā.

A photo posted by ~liv~ (@crazyliv22) on Jul 29, 2016 at 5:12am PDT

Saulespuķu šķirnes pārsniedz 70 dažādības, tāpēc to audzēšanu var piemērot ar konkrētām šķirnēm.

A photo posted by Greg Larson (@mrphotar) on Jul 29, 2016 at 4:58am PDT

Pat ja mūsu platuma grādos nav redzamas šādas plantācijas, tas neliedz apjūsmot saulespuķes ar bilžu starpniecību.

Auga nosaukums "helliantus" tulkojumā no latīņu valodas nozī­mē "saules zieds".

A photo posted by Ambiento (@ambiento101) on Jul 29, 2016 at 4:44am PDT

Kamēr vien saulaino ziedu laiks nav beidzies, steidz pēc ziedkātiem uz tirgu, ziedu veikalu vai palūgt kaimiņiem, ja viņiem krāšņās puķes izaugušas, un izrotā mājokli ar saulespuķēm vāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!