Foto: Vida Press
Aspena ir viens no pazīstamākajiem kalnu kūrortiem Amerikas Savienotajās valstīs, kur ļoti bieži var sastapt atpūšamies pasaulslavenus cilvēkus. Zvaigznes šo kūrortu iecienījušas, pateicoties izcilajām slēpošanas trasēm, burvīgajām ainavām, kā arī iespējai pagozēties kalnu saulē citu slavenību kompānijā. Lai gan šim nolūkam noder neskaitāmie viesu nami, daudzi izvēlas iegādāties īpašumus, lai atpūstos paši un uzņemtu viesus diskrētākā noskaņā. Bet nereti dzīve iegrozās tā, ka šos īpašumus jāpārdod. Tā, piemēram, nule nekustamo īpašumu tirgu pāršalkusi vēsts, ka pasaulslavenie Holivudas aktieri Antonio Banderass un Melānija Grifita, pēc šķiršanās izpārdodot savus īpašumus, interesentiem piedāvā savu kalnu namiņu Aspenā. Darījums tiek piedāvāts uz karstām pēdām drīz pēc tam, kad par rekordlielu summu bijušais laulātais pāris pārdeva savu Losandželosas īpašumu, vēsta "Vida Press".

Nepilnus 5 hektārus plašo īpašumu Aspenas kalnā pāris iegādājies divos atsevišķos piegājienos, par to kopumā samaksājot 5 050 000 ASV dolārus (4.53 miljoni eiro). Pirmais darījums noticis 2002. gada februārī, kad Banderass un Grifita nopirkuši 12 istabu namiņu ar tai pieguļošo zemi 8000 kvadrātmetru platībā, bet pusgadu vēlāk aktieri iegādājušies arī blakus esošo īpašumu - 4 hektārus zemes un nelielu viesu namiņu, ziņo "Variety.com". Tagad apvienotais un uzlabotais īpašums tiek tirgots par 9,9 miljoniem ASV dolāru (8,88 miljoni eiro).

Iespaidīgajā un laucinieciski romantiskajā divstāvu mājā izvēlēts atvērtais plānojums, interjerā dominē koks, akmens un tekstils, ko ierāmē lieli stikloti logi un augsti griesti ar masīvām sijām. Dzīvojamajā istabā svarīgu lomu spēlē brīvi stāvošs, no laukakmeņiem mūrēts kamīns, kurš atdala atpūtas zonu no ēdamtelpas. Atšķirībā no pārējās mājas virtuvē valda tehnokrātiskāka noskaņa, ko rada nerūsējošā tērauda skapīši un profesionālā tehnika, kuru apskaustu pat rūdītākie pavārmeistari. Tiesa, nedaudz hipijiskās flīzes, kas sedz darbavirsmas un izmantotas arī telpas centrā esošās uzkodu letes apdarē, kopējo iespaidu padara mājīgāku, bet papildu kiču piešķir košās divviru durvis "kā no vesternu bāriem" uz pieliekamo kambari.

Teju visu māju ieskauj glīta terase, kurā iekārtotas vairākas atpūtas vietas, kā arī izbūvēts ugunskura laukumiņš un burbuļvanna. Lai kurš arī iegādāsies šo kalnu namiņu, viņš varēs baudīt izcilu kalnu panorāmu nepārspējamā atmosfērā, sola mākleri. Un, ja kalnu un mežu ainavas apnikušas, garos vakarus var īsināt biljarda istabā vai neparasti lielajā vīna pagrabā un degustāciju istabā.

Ja šķiet, ka ar atsevišķi iekārtotajiem viesu apartamentiem galvenajā mājā nepietiek, īsa brauciena (ar sniega motociklu!) attālumā atrodas veclaicīgs guļbaļķu namiņš viesiem - ar plašu bibliotēku, makas plīti un gandrīz tikpat plašu virtuvi kā galvenajā mājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!