Foto: LETA
Festivāla "Dizains.Nākotne" ietvaros Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā aplūkojama jauno dizianeru izstāde "Sentetjēna - radoša dizaina pilsēta visiem".

Sentetjēna ir pilsēta kustībā un pārvērtībās, kas izvēlējusies sevi pozicionēt ar vārdu un tēlu īpašā jomā. Pilsētas šodien tiek konfrontētas ar daudziem izaicinājumiem. Tie skar visas planētas jautājumus par vides krīzi un globalizāciju, bet arī tādas jomas kā konkurētspēja un pievilcība. Pilsētām jāveido atšķirīgas stratēģijas, lai pilnveidotu savu attīstību un izaugsmi, un šeit dizainam ir īpaša nozīme kā dzīves apstākļu maiņas līdzveidotājam. Pilsētas var sevi veidot atšķirīgas - rādīt savu patību un identitāti caur dizainu, to pielietojot iedzīvotāju labklājības veicināšanā.


Šādā kontekstā Sentetjēna izveidojusi jaunus virzītājspēkus savai attīstībai, kas balstās uz radošumu un īpaši izveidotu darba rīku - "Cité du Design".

"Cité du Design" piedāvā izstādi, kurā redzama izvēlētu projektu, produktu, pirmreizēju risinājumu un izpētes priekšlikumi. To pamatā ir dizains, kas izmanto iztēli un inovācijas visiem. Pēc iepazīšanās ar Sentetjēnas - UNESCO radošās dizaina pilsētas attēliem apmeklētājs var izvēlēties četrus krāsainus ceļus kā iepazīt "Cité du Design" ekspozīciju: Radošums & Inovācijas: Teritorija kā vides pilotprojekts; Zaļš & Ilgtspējīgs: Dzīvot pilsētu savādāk. Kā publiskais transports sniedz iedzīvotājiem patīkamu pilsētas dzīves telpu; Veselība & Dizains: Produktu, tehnoloģiju inovāciju un pakalpojumu radīšana; Eksperimenti & Dizains: Francijas dizaina laboratorijas atklājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!