Foto: Shutterstock
Daudziem zināmas forsītijas un zalktenes, kas savus košos ziedus atrāda salīdzinoši agri, taču nepelnīti novārtā atstāts slotzaris, kas arī ir viens no agrāk ziedošajiem krūmiem, turklāt audzēšana neprasīs lielas priekšzināšanas.

Slotzaris ir dekoratīvs kokaugs, kas Vidusjūras zemēs aug arī savvaļā. Kas attiecas uz dārza apstādījumiem, tos var iegādāties dažādā stādaudzētavās un veikalos. Augam raksturīgās pazīmes – līdz 30 cm augsts un 80 cm plats krūms. Kas interesanti, pie zemes piegulošie zari šim krūmam dažreiz apsakņojas. Lapas krūmam ir zaļas, iegarenas un ar pūkainiem matiņiem, bet ziedi, atkarībā no šķirnes – dzelteni, balti, oranži. Piemēram, sarkanu ziedu šķirne ir 'Boskoop Ruby'.

Ziedi izskatās kā nelieli tauriņi, tāpēc jo īpaši iederas pavasarī, raksta stādaudzētava ''Dārza laiks''. Ziedi aug pa vairākiem kopā, blīvi noklājot zarus visā garumā, tāpēc krūms ļoti dekoratīvi papildinās jebkuru apstādījumu. Ziedēt krūms sāk aprīļa beigās, maijā un turpina priecēt arī visu jūniju ar bagātīgiem ziediem.

Foto: Shutterstock

Meklējot piemērotāko vietu šim dekoratīvajam augam, zini, ka tas ļoti labi iederēsies akmens dārzos, nogāzēs un neitrālās bezkaļķa augsnēs, raksta ''Stādi Sakstagals''. Audzētavas ''Ķikši'' speciālisti raksta, ka slotzari ir ātraudzīgi saulmīļi, kas augs normālās un sausās smilts augsnēs, arī viršu dārzos. Vislabāk krūmam piemērota saulaina vieta.

Par slotzaru kopšanu pēc ziedēšanas vairāk lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!