Foto: DELFI
Ja piemājas pagalmā vai dārzā plānots nozāģēt kādu vecu koku, kam vidus daļa ir satrūdējusi vai jau caura, nebūt nevajag sazāģētos bluķīšus sadedzināt. Lūk, radoša ideja, kā koka bluķus izmantot kā puķupodus.

Vai tie būtu mazāki vai lielāki koka bluķīši, ar mizu vai jau bez tās, iztrūdējušo caurumu tā vidū izmanto puķu stādīšanai. Noliec bluķīti vietā, kur vēlies to apzaļumot, pielāgojot vietu puķes vajadzībām, piemēram, ēnainākā vai saulainākā vietā, ja nepieciešams, nedaudz paplašini dobumu, iepildi spraugā zemi un iestādi skaistos ziedus.

Foto: DELFI

Šajā gadījumā iestādītas atraitnītes un samtenes, kas labi jūtas ne pārāk tiešos saules staros. Lai apstādījums būtu vēl oriģinālāks, kopā ar puķēm iestādi kādu zaļu lapu augu, piemēram, Fortina segliņu, lai kopskats būtu kuplāks un bagātāks.

Tā kā šīs puķes ilgi un skaisti zied, bluķīši ilgi būs skaistiem ziediem rotāti. Arī laistīšanas ziņā nekas nemainās, laisti puķes gluži tāpat, kā tad, ja tās augtu puķu podā vai kastē.

Foto: DELFI

Kad puķes noziedējušas, iestādi bluķī atkal jaunus stādus un pielāgo noformējumu svētkiem vai sezonai. Piemēram, Jāņu laikā bluķī var ielikt burku ar pļavas puķēm, iestādīt papardes vai margrietiņas, tikai ņem vērā, ka šādā noformējumā labi izskatīties stādītas zemās puķes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!