Kā tev šķiet, vai krāsa var palīdzēt mājās uzturēt kārtību? Pētījumi pierada, ka krāsas smadzenēm dod vienkārši uztveramus vizuālus signālus. Krāsu īpašības jau tiek izmantotas, piemēram, luksoforos un ceļazīmēs, bet nezināmu iemeslu pēc neviens nav iedomājies šāda veida sistēmu pielietot mājās. Iepazīsties ar portāla 7ya.ru padomiem un noskaidro, kā vari izmantot krāsas, lai turpmāk kārības ieviešanai būtu jāvelta mazāk pūļu, un šis process vainagotos ar ilgstošu rezultātu.

Veļas istaba

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādā krāsā ir tavs veļas grozs? Gandrīz 100% varam apgalvot, ka tas ir balts. Lai turpmāk atvieglotu veļas mazgāšanu, labāk aizstāj lielo grozu ar trim mazākiem. Baltajā liec veļu, kura mazgājama delikātā režīmā, gaišzilā – balto veļu, tumši zilā – krāsaino. Šādi tu veļas dienā sev aiztaupīsi nepatīkamo veļas šķirošanu.

Vannas istaba

Vecākiem nav noslēpums, ka bērni bieži vien nespēj turēt visas savas personiskās higiēnas lietas vienkopus. Tā vai citādi, bet mazais regulāri nozaudēs zobu suku un savu dvieli karinās tam neparedzētā vietā. Speciālisti iesaka kopā ar katru bērnu izvēlēties kādu viņam tīkamu krāsu un visus higiēnas priekšmetus ( sākot ar dvieli, beidzot ar ziepēm) iegādāties šinī konkrētajā krāsā. Tādā veidā varēsi viegli kontrolēt, kuram bērnam ir nolietojusies zobu suka, un kurš savu slapjo dvieli pēc mazgāšanās ir nometis uz grīdas.

Mājas grāmatvedība

Foto: PantherMedia/Scanpix

Krāsu risinājumi šinī jomā ir brīnišķīgs veids, kā vari ieviest kartību rēķinu un kvīšu jūklī. Lai sistematizētu mājsaimniecības dokumentus, tu vari izmantot gan dažādu krāsu mapes, gan krāsainās līmlapiņas. Bez tam, piemērotās krāsas mapeds, ne vien palīdzēs organizēt kārtību, bet arī kalpos kā savdabīgs elements interjera atsvaidzināšanai.

Mantu kastes

Foto: Shutterstock

Ir iekrājies krietns daudzums dažādu lietu, no kurām nevēlies šķirties, bet to šķirošana mūžīgi tiek atlikta uz vēlāku laiku? Saņemies un ievies kārtību! Sašķiro lietas, ko vēlies uzglabāt, dažādu krāsu kastēs. Piemēram, dzeltenajā liec meitas vecās rotaļlietas, zaļajā - dēla sporta apbalvojumus. Šādi tu vienmēr būsi informēta par to, kāds ir katras kastes saturs.

Ledusskapis

Foto: Shutterstock

Katram ģimenes loceklim ir savi iecienīti produkti un ēšanas paradumi: meita, iespējams, šobrīd ievēro diētu, dēls, gluži otrādi – nevar ne dienu iztikt bez šokolādes krēma. Izdabāt katram ir teju neiespējami, bet plastmasas kārbiņas ar krāsainiem vāciņiem palīdzēs ne tikai ilgāk saglabāt produktus svaigus, bet arī sagrupēt tos, ņemot vērā produktu derīguma termiņu un ģimenes locekļu vajadzības (zilais vāciņš – vīra pusdienas līdzņemšanai uz darbu, rozā – salātu maisījums, ko baudīsi pēc jogas nodarbības).

Virtuve

Foto: Shutterstock

Speciālisti iesaka katrai pārtikas produktu grupai ieviest savu griežamo dēlīti. Šī principa neievērošana var beigties pat ar saindēšanos. Profesionāli pavāri iesaka iegādāties četrus dažādu krāsu virtuves dēlīšus, un katru krāsu iedalīt konkrētai produktu grupai (gaļa, zivis, augļi un dārzeņi, maize un siers).

Aptieciņa

Foto: AFP/Scanpix

Turēt visas zāles vienā kārbā nav ne pārskatāmi, ne droši. Ja kāds ģimenes loceklis cieš no redzes traucējumiem vai ir ļoti "pieklājīgā" vecumā, viņš netīšām var sajaukt zāļu iepakojumus un iedzert nepareizu preparātu. Lai novērstu šādas situācijas, sagrupē visus preparātus: katrai grupai (pretsāpju, miega, bērnu, pirmā palīdzība, alerģija) piešķir konkrētu krāsu un uz zāļu kastītēm uzlīmē attiecīgas krāsas uzlīmes vai, vēl labāk - katras grupas preparātus ievieto atšķirīgas krāsas kastītē.

Žurnāli un avīzes

Foto: PantherMedia/Scanpix

Agrāk vai vēlāk pienāk laiks, kad nākas secināt, ka žurnāli un avīzes ir it visur. Tos sašķirot ir vienkāršāk par vienkāršu – katru žurnālu grupu liec konkrētas krāsas mapē vai atbilstoša lieluma kastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!