Foto: Shutterstock
Katram var gadīties situācija kad, dodoties uz lietišķu tikšanos, saproti, ka vienīgais tīrais krekls ir saburzījies un ar šausmām secini, ka mājās nav elektrības. Izrādās - atjautīgi cilvēki jau sen ir izdomājuši risinājumu šai problēmai.

Mājās gludeklis vienmēr ir pa rokai. Bet ko iesākt komandējumā, ceļojumā vai citā reizē, kad gludeklis nav pieejams? No 1000sekretov.net uzzinājām, ka gludekli aizstājot ar atjautību, tu izskatīsies nevainojami jebkurā situācijā.

Izvēlies apģērbu pareizi

Daudzi mūsdienās pieejamie audumi neburzās vai tikpat kā neburzās. Tie parasti ir darināti no sintētikas un kokvilnas vai vilnas sajaukuma. Šādi audumi parasti arī ātrāk izžūst pēc mazgāšanas.

Protams, ka drēbes, kuras darinātas no dabīgiem materiāliem, ir ērtas un patīkamas valkāšanai, bet burzījums, kurš ātri vien izveidojas apsēžoties vai ielokot drēbes čemodānā, bojās tavu nevainojamo izskatu. Tādēļ, dodoties komandējumā, jau iepriekš padomā par līdzi ņemamo garderobi. Šādā gadījumā ir vērts pieciest, ka audums ar sintētikas piedevu nav tik "elpojošs", jo, galu galā, tikšanās ar klientiem un biznesa partneriem taču neilgst mūžīgi.

Izmanto tvaiku

Saburzīta apģērba nogludināšana ar tējkannas tvaika strūklas palīdzību, ir paņēmiens , kuru agrāk zināja teju katra sevi cienoša namamāte. Gludeklis ar tvaika funkciju darbojas tieši pēc šāda principa.

Arī komandējumā tu vari izmantot ūdens tvaikus. Piepildi vannu ar cik vien iespējams karstu ūdeni. Virs ūdens tvaikiem uz "pleciņiem" iekarini drēbes gabalus, kurus vēlaties izgludināt. Tici vai ne, bet jau pēc 20 minūtēm karstais tvaiks būs darījis savu un tavas drēbes būs nevainojami gludas.

Vēl labāk, ja tev ir pieejama dušas kabīne. Iekarini drēbes uz "pleciņiem" dušas kabīnē (ja kabīnei ir vaļēja augša, vari pārlikt tai pāri slotas kātu vai citu piemērotu priekšmetu – varēsi uz šīs konstrukcijas ērti sakarināt "pleciņus"), uzgriez karsto ūdeni, novirzi dušas strūklu sānis un aizver dušas kabīnes durvis uz 10 minūtēm.

Ja tavā numuriņā ir tējkanna, noderēs arī tā – iekarini drēbes virs tās, atver tējkannas vāciņu un vairākas reizes uzvāri ūdeni, līdz tējkanna izslēdzas.

Tvaika metodei diemžēl ir arī kāds trūkums – pēc šādas "procedūras" drēbes kādu laiku ir miklas.

Ūdens un etiķa savienība

Vai zināji, ka etiķis ir lielisks auduma mīkstinātājs? Etiķūdens (1:1) palīdzēs izgludināt jebkuru audumu. Ielej šo maisījumu pudelē ar izsmidzinātāju. Drēbes gabalu, kuru vēlies izgludināt, pakarini uz "pleciņiem" un no visām pusēm vienmērīgi apsmidzini ar etiķūdeni.

Uzmanību! Piesargies, lai maisījums nenonāktu tavos elpceļos un uz acu gļotādas.

Šo paņēmienu nepieciešamības gadījumā vari pielietot mājas apstākļos. Kādu laiku drēbes būs miklas, bet izžūstot iegūs svaigu izskatu, jo visas krociņas un negludumi būs izzuduši.

Pareiza žāvēšana

Pirms drēbes pēc mazgāšanas izžauj, tās ir kārtīgi jāizpurina. Protams, ja vien tās nav no vilnas vai trikotāžas auduma. Lielās krokas pirms žāvēšanas ir jānogludina ar rokām, uzliekot konkrēto drēbes gabalu uz gludas virsmas. Kreklus vēlams žāvēt, pakarinot tos uz "pleciņiem".

Pareiza mazgāšanas režīma izvēle

Lielākajai daļai mūsdienīgo veļas mašīnu ir veļas žāvēšanas režīms, kurš ļauj uzstādīt milzīgu apgriezienu skaitu. Drēbes, protams, kļūst sausākas, bet šādi tās tiek nelabojami saburzītas. Pamēģini izvēlēties režīmu ar vismazākajiem centrifūgas apgriezieniem, rūpīgi izžauj un redzēsi, ka no rīta lielākā daļa drēbju būs ģērbjamas arī bez gludināšanas.

Mitras rokas

Lai atbrīvotos no ielocēm, kuras "iesēdējušās" uz svārkiem vai citiem nelieliem negludumiem rīkojies šādi – saslapini rokas ar vēsu ūdeni un ar plaukstām mēģini nogludināt saburzīto audumu. Mitruma ietekmē burzījums izzudīs.

Svarīgi, lai tavas rokas, veicot šo darbību, būtu pilnīgi tīras, jo sasvīdušas plaukstas burzījumam pievienos arī neglītus, taukainus plankumus, no kuriem nebūs iespējams atbrīvoties nekā citādi, kā vien mazgājot drēbes gabalu no jauna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!