Foto: Publicitātes foto
Kā palielināt dārzeņu kultūru ražību un paātrināt ražas nobriešanu?

Lielāka ražība un ātrāka raža ir iespējama, izmantojot inovatīvo siltumnīcu seguma materiālu – šūnu polikarbonātu NANO. Pateicoties unikālajam nanostrukturālajam elementam, kas izstrādāts Belgorodas valsts lauksaimniecības akadēmijas un Jurjeva vārdā nosauktā Lauksaimniecības zinātņu institūta zinātnieku sadarbības rezultātā, jaunās paaudzes šūnu polikarbonāts NANO ir ieguvis papildu īpašības, radot apvērsumu siltumnīcu biznesa nozarē.

Pat Latvijas apstākļos iespējama bagātāka raža

NANO polikarbonāts palielina dārzeņu kultūru ražību no 30% līdz pat 48% un paātrina ražas nobriešanu par 3-4 nedēļām.

Jaunais polikarbonāts NANO ir baltā polikarbonāta uzlabotā versija – tas ir papildināts ar gaismas pārveidošanas īpašībām. NANO polikarbonāts ne tikai saglabā visas parastā polikarbonāta priekšrocības, bet arī nodrošina kaitīgā ultravioletā (UV) starojuma pārveidi augiem labvēlīgā gaismas spektrā.

Foto: Publicitātes foto

Sarkanā spektra gaisma stimulē augšanu

Īpašās polikarbonāta nanostruktūras piedevas nodrošina augiem lietderīga starojuma efektu. Viedais selektīvais piemaisījums paneļu iekšienē piešķir NANO polikarbonātam maigi rozā krāsu, kā arī pārveido UV gaismu par sarkanā spektra gaismu, un tas stimulē augu attīstības procesus.

Kolīdz uz augiem iedarbojas sarkanās gaismas viļņi ar garumu λ=660 nm, kas atbilst fotosintēzes augstākajam punktam, raža nobriest par 3-4 nedēļām agrāk.

Kā darbojas jaunās nanostruktūras

Iedarbojoties uz augiem ar sarkano gaismu ar viļņa garumu λ=660 nm, tiek uzsākts fitohroma neaktīvās formas pārejas process uz aktīvo formu, kā rezultātā sākas pastiprināta hlorofila un karotinoīdu sintēze. Aktīvā hromoproteīdu foto-pāreja nodrošina dārzeņu intensīvāku augšanu un bagātāku ražu.

Pateicoties divu nanokomponenšu - pretmiglas slāņa un lauksaimnieciskās piedevas - sinerģiskajai mijiedarbībai, tiek iegūti ideāli apstākļi dārzeņu kultūru audzēšanai siltumnīcās ar NANO polikarbonāta segumu. Tas paaugstina mazo lauksaimnieku biznesa rentabilitāti līdz rūpniecisko siltumnīcu kompleksu rādītājiem 30-35% apmērā.

Ūdens atgrūšana pasargā augus no slimībām

Svarīga NANO polikarbonāta īpašība, ko novērtēs visi siltumnīcu īpašnieki, ir ūdens atgrūšana. Uzlabotais NANO polikarbonāts ir apstrādāts ar antikondensāta slāni, kas atgrūž ūdeni un nepieļauj lielu kondensāta piļu veidošanos uz polikarbonāta loksnēm siltumnīcas iekšpusē. Ja šī antikondensāta slāņa nav, tad kondensāta pilieni, nonākot uz augiem, nodara tiem kaitējumu, izraisot sēnīšu un citu slimību izplatīšanos.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

NANO polikarbonāta izmantošana siltumnīcām un lauksaimniecības būvēm

Šūnu polikarbonāts NANO ir mūsdienīgs risinājums siltumnīcām un dzīvnieku audzēšanas kompleksiem, jo tas mobilizē augu un dzīvnieku iekšējo bioloģisko potenciālu. Tas tiek izmantots siltumnīcu apsegšanai vasarnīcās, rūpnieciskajā augu audzēšanā, kā arī dzīvnieku turēšanas telpu iestiklošanai.

NANO polikarbonāta loksnes ir ieteicams izmantot gan vasarnīcās kā plēves siltumnīcas alternatīvu, gan lauksaimniecības nozarē, lai veicinātu lopkopības un augkopības efektivitātes paaugstināšanu. Polikarbonāts NANO ir piemērots dažādu izmēru un formu siltumnīcām ar un bez apkures.

Kāpēc izvēlēties šūnu polikarbonātu NANO

NANO polikarbonāts novērš augu apdegumu rašanos tiešu saules staru iedarbības rezultātā, kā arī pasargā augus no ārējo atmosfēras apstākļu iedarbības. Nelabvēlīgos UV starus NANO polikarbonāts pārveido par augiem labvēlīgu sarkanā spektra gaismu, kā rezultātā ražas nobriešana paātrinās par 3-4 nedēļām un viengadīgo kultūru ražība palielinās 1,5 reizes.

Jaunajam NANO polikarbonātam ražotājs paredz ilgāku garantijas periodu un ilgāku kalpošanas laiku nekā parastajam polikarbonātam. Turklāt NANO polikarbonāts sekmē dārzeņu, ziedu un citu siltumnīcas kultūru paātrinātu dzīvības procesu norisi, samazinot darba un enerģijas izmaksas.

NANO siltumnīcu cenas

  • 3x4 m – no 285 €
  • 3x6 m – no 375 €
  • 3x8 m – no 465 €
  • 3x10 m – no 556 €

Apsteidziet citus ar NANO polikarbonātu!

Paātrināta ražas nobriešana rada konkurētspējas priekšrocības, ļaujot produkciju nogādāt tirgū ātrāk par konkurentiem un gūstot papildu peļņu par katru iegūto sezonas dienu.

Uzziniet vairāk par NANO siltumnīcu veidiem, izmēriem un cenām AVERTO mājaslapā www.averto.lv

Aicinām apskatīt NANO siltumnīcas "Averto" izstādes laukumā - Babītē, Priežu ielā 5, darba dienās no pulksten 9 līdz 18! Zvaniet pa bezmaksas tālruni 80205305, un "Averto" siltumnīcu eksperti sniegs jums vajadzīgo konsultāciju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!