Foto: Shutterstock
Nesen pamanīju visai neierastu skatu – vienā no falenopša podiņiem sākušas augt sēnes. Lai gan jokdari varētu teikt, ka tās aši jāliek uz pannas, pigori šajā gadījumā nebūtu vietā, tāpēc padomu vaicāju orhideju ekspertam un audzētājam Egonam Tonem.

Vairs jau neatminos, kad un kā augs pie manis nokļuva. Kad pods kļuva par mazu, būvniecības preču veikalā iegādājos podiņu un substrātu, lai to pārstādītu. Jau pēc pāris mēnešiem pamanīju, ka podiņā sākušas aug balti pelēkas sēnes, bet nezināju, kā rīkoties, tāpēc līdz pat šai dienai ar augu kopā podiņā mīt arī sēnes.

Egons Tone, kuram Apguldes "Briežos" ir lielākā orhideju kolekcija Latvijā, labprāt "Tavam Dārzam" pastāstīja un atklāja, kā rīkoties gadījumos, ja falenopša podiņā pamanītas sēnes.

Orhideju audzētājs mierina, ka sēņu parādīšanās nav nekāda traģiska lieta – sēņu dēļ ātrāk sadalīsies substrāts, kā arī sēņu esamība dos slāpekļa pienesumu augam. "Puķe paliks stipri lielākām un zaļākām lapām, kā arī tai pienāks vairāk slāpeklis," informē Tone.

Tāpat viņš iesaka samazināt liešanu, kā arī varbūt pat kādu nedēļu augu neliet vai arī pakaltēt substrātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!