Foto: Shutterstock
Bez cilvēka čaklo roku palīdzības telpaugi nevar pilnvērtīgi augt – tiem nepieciešamas ikdienišķas rūpes, un viena no galvenajām ir to regulāra un pareiza laistīšana. Reizēm augs neaug kā cerēts, jo, iespējams, tiek laistīts pārāk daudz vai gluži pretēji - tam trūkst tik nepieciešamā ūdens. Lai tev palīdzētu, esam apkopojuši noderīgus padomus, kā pareizi laistīt dažādus telpaugus.

Viens no pamatlikumiem ir pavisam vienkāršs - laistīt augus ar mēru. Neviens telpaugs ilgi nepacietīs, ja ūdens ir par maz, kā arī tad, ja ūdens ir jau par daudz. Taču kā zināt, kad augs ir izslāpis un tam nepieciešams ūdens?

Atceries, ka augsnes virskārtas sausums var radīt maldīgu priekšstatu, tāpēc ieteicams ielikt pirkstu dziļāk - ja, iebāžot pirkstu augsnē, substrāts pielīp pie pirksta, tas vēl ir pietiekami mitrs, bet, ja augsne nemaz nepielīp un tā šķiet pavisam sausa, skaidrs, ka laiks laistīt augu.

Paturi prātā, ka nozīme ir arī tam, kādu ūdeni izmanto. Tāpat svarīgi zināt, kurus augus nepieciešams laistīt no augšas, bet kuriem apakšējā trauciņā ieliet ūdeni.

Piemēram, tādus telpaugus, kas aug nelielos podiņos (sukulentus, ciklamenas, kā arī tos, kuriem ir pūkainas lapas), obligāti jālaista no apakšas, lai ūdens nenonāk uz lapām. Arī viegli kopjamo līdakasti ieteicams laistīt no apakšas, taču jāatceras, ka podiņa apakšā jābūt caurumiem.

Pavisam vienkāršs, taču ģeniāls augu laistīšanas veids, ir uzlikt virs augsnes pāris ledus gabaliņus – ietaupīsi laiku, kā arī noteikti nepārlaistīsi to! Plašāk par šo veidu un konkrētu telpaugu laistīšanas principiem atradīsi šajā kolekcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!