Foto: Shutterstock
Pavasarī vairāk kā jebkad cilvēki sarosās mājās audzēt dažādus zaļumus, un pareizi vien ir, jāizmanto katra izdevība spēcināt organismu ar vitamīniem. Ja vēlies būt oriģināls zaļumu audzēšanā, aizlienē šo ideju ar burciņu izmantojumu.

Jebkura burciņa, kas iepriekš kalpojusi par trauku kādam marinējumam, ievārījumam vai vasaras konservējumam, var piedzīvot fantastiskas pārvērtības zaļumu traukā. Lai to panāktu, vispirms siltā ziepjūdenī izmazgā burku, nomazgā etiķetes (izmantojot spirtu, lai noberztu līmi), un ar tāfeles krāsu iekrāso laukumu, kur atstāt virsrakstu augošajiem zaļumiem.

Video parādīts (skatīt zemāk), kā krāsojamo laukumu var ierobežot ar līmlenti, taču radošs noformējums izdosies, ja uzvilksi krāsas vilcienu tāpat – nevērīgums arī labi izskatīsies. Burciņas var noformēt arī kā citādāk, ietinot to papīrā, audumā, apsienot lentas vai kādu citu dekoru.

Kad noformējums gatavs, burciņā saliek nelielus akmentiņus, aizņemot aptuveni pusi no burkas. Akmentiņi veidos drenāžu, nodrošinot vienmērīgu mitrumu. Ja tos nesabērsi, augsnes apakšā veidosies pelējums.

Virs akmeņiem saber augsni garšaugu, dēstu audzēšanai un iesēj sēklas. Virs sēklām nedaudz vēl uzber augsni un apsmidzini virskārtu ar ūdeni. Ik pārdienas pārbaudi, vai augsne ir pietiekami mitra, un, ja nav, tad nevis lej strūklā ūdeni, bet uzsmidzini ar pulverizatoru.

Šādā veidā var sēt baziliku, oregano, timiānu, piparmētru, rozmarīnu un citus svaigos zaļumus, bet tikpat labi burciņā var audzēt arī zirņu dīgstus, kas sparīgi sprauksies ārā no trauka un dekoratīvi papildinās virtuves kulināro noskaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!