Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Sākoties Eiropas čempionātam, Ķelnē tika godināts viens no Eiropas visu laiku izcilākajiem basketbolistiem Dirks Novickis. Viņš savulaik teju vienpersoniski aizveda viduvēju komandu līdz godalgām pasaules basketbola forumos. Un tieši viņa iedvesmota, nu izaugusi tāda Vācijas basketbola paaudze, kas pat bez tik spilgtas superzvaigznes var cīnīties par godalgām. Par visu Novicka iespēto basketbola laukumā būtu jāraksta grāmata, tāpēc šoreiz par to, kas viņu no NBA superzvaigznes padarīja par pasaules basketbola leģendu – sniegumu Vācijas valstsvienībā.

Bija pagājuši tikai četri gadi kopš vēsturiskā triumfa, taču tramplīns, uz kura vajadzēja atsperties Vācijas basketbolam, izrādījās salauzts un mēģinājums atsperties beidzās ar izmežģītu potīti. Brīnumlīdzeklis tās dziedēšanai atradās pēc izgāztā Eiropas čempionāta. Vircburgas apkaimē pa tam lāgam Vācijas izlases handbolista Jorga Vernera Novicka un basketbolistes Helgas ģimenē stiepās augumā divi sportiski bērni. 

Dirks aizrāvās ar tēva sportu rokasbumbu un tenisu. Otrais viņam pat labi padevās, taču vienaudžu pārestības, apsmejot viņu par uz pārējo fona neierasti slaido augumu, entuziasmu mazināja. Nesasniedzis pilngadību, Dirks iesaistījās vietējā basketbola kluba jauniešu treniņos...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!