"Statoil" mazumtirdzniecības organizācija Eiropā ir pieņēmusi lēmumu uzsākt centralizētu degvielas piegāžu plānošanu savam degvielas uzpildes staciju tīklam un piegāžu plānošanas centru veidos Latvijā, informē uzņēmums.

Paredzams, ka kopumā divu gadu laikā centrā strādās jau līdz 30 profesionāļiem, kuri no Rīgas plānos degvielas piegādes septiņām Eiropas valstīm: Norvēģijai, Zviedrijai, Dānijai, Polijai, Igaunijai, Lietuvai un Latvijai.

Lēmums par centra veidošanu Rīgā pieņemts, balstoties uz uzņēmuma nākotnes izaugsmes stratēģiju, kā arī ar mērķi veidot arvien efektīvāku organizāciju Eiropas līmenī. "Latvija Statoil" 18 gadu laikā ir pierādījusi, ka spēj ne tikai vienlaikus būt tirgus līderis degvielas mazumtirdzniecības jomā, bet arī uzkrāt lielu pieredzi starptautisko projektu īstenošanā un pierādīt savu efektivitāti šādu projektu īstenošanā, norāda uzņēmums.

"Latvija sevi vēsturiski ir pozicionējusi kā transporta un loģistikas valsts, un šāda centra izveide Rīgā šo pozicionējumu tikai apstiprina. Mūsu darbinieki ik dienas pierāda, ka mēs spējam ne tikai būt augsta līmeņa profesionāļi, bet mums ir arī labas valodu zināšanas un spējas ilgtermiņā īstenot lielus šāda veida Eiropas līmeņa projektus. Centra izveide mums ir liels izaicinājums, un mēs esam gatavi ieguldīt tajā daudz pūļu, lai ar Latvijas palīdzību mūsu Eiropas organizācija kļūtu vēl efektīvāka," saka "Latvija Statoil" izpilddirektors Sandis Šteins.

Jau šobrīd aktīvi norisinās darbs pie jaunā plānošanas centra komandas veidošanas, kas turpināsies līdz nākamajam gadam. Viens no galvenajiem jauno darbinieku atlases kritērijiem ir valodu zināšanas, lai nodrošinātu veiksmīgu kumunikāciju un kvalitatīvu pakalpojuma sniegšanu. Zināšanas loģistikā un piegāžu plānošanā tiek uzskatītas par priekšrocību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!