Foto: DELFI
Valentīna Andrējeva, kas piektdien aizvada pēdējo dienu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētājas amatā, paredz, ka nākamgad elektrības tarifi varētu pieaugt par 7%.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Andrējeva norādīja, ka elektrības tarifu gala patērētājiem ietekmēs izmaiņas AS "Sadales tīkls" tarifos, kurus vajadzētu mainīt no 1.aprīļa.

Viņa skaidroja, ka elektrības sadales tarifi ietekmēs arī pārvades izmaksas un arī gala tarifu patērētājiem. Andrējeva norādīja, ka, iespējams, elektrības cena pieaugs vēl vairāk nekā par 7%, jo jāņem vērā pievienotās vērtības nodokļa kāpumu no pašreizējās samazinātas likmes 10% līdz pilnai likmei 22% apmērā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji jau vasarā brīdināja, ka elektroenerģijas tarifi mājsaimniecībām nākamgad varētu pieaugt par 5 - 6%, bet "Latvenergo" gan uzsvēra, ka savu solījumu turēs un šogad un nākamā gada pirmajā pusē tarifus necels.

Septembrī SPRK padome noraidīja AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma AS "Sadales tīkls" iesniegto sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projektu, kas prasīja nākamajā gadā tarifus palielināt par 10% līdz 11%, bet turpmākajos gados - par 18%. "Latvenergo" bija pārsteigta par SPRK lēmumu noraidīt februārī iesniegto tarifu projektu un oktobrī iesniedza jaunu tarifu projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!