Foto: F64
Šogad dibināts vairāk uzņēmumu un biedrību nekā pērn visā gadā, pavēstīja Uzņēmumu reģistra (UR) datubāzes apkalpotāja "Lursoft" pārstāve Indra Jansone.

Viņa minēja, ka šā gada 28.decembrī Komercreģistrā reģistrēti 12 604 jauni komersanti un to filiāles, kas ir par 3514 vairāk nekā pērn kopumā. Šogad arī pieaudzis reģistrēto sabiedrisko organizāciju skaits - šogad dibinātas 1768 dažādas organizācijas, bet 2009.gadā - 1644.

Jansone atzina - lai nepazustu starp daudzajiem konkurentiem, uzņēmēji izmanto dažādas metodes - gan sen zināmus un pārbaudītus mārketinga paņēmienus, gan savam uzņēmumam izvēloties tādus nosaukumus, kas vēl ilgi paliek atmiņā gan klientiem, gan sadarbības partneriem.

Tādēļ "Lursoft" apkopojis interesantākos šogad reģistrēto uzņēmumu un organizāciju nosaukumus. Janvārī to vidū bija biedrības "Bebru atmoda" un "Siržu ekspresis", kā arī sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) "Drīkstmaizīte".

Februārī reģistrēta SIA "Nekas īpašs", "Nekas nav aizmirsts", "Taureņi pakrūtē", individuālais komersants (IK) "Baudas virsotne", biedrība "No kabatas kabatā".

Martā reģistrēto interesantāko uzņēmumu un organizāciju sarakstā iekļuvusi SIA "Antikrīze" un "Who walks the dog", kā arī biedrība "Mazā prinča planēta".

Pēc "Lursoft" apkopotās informācijas, aprīlī dibinātas biedrības "Maskačka", "Osti dūmus! Autosporta līdzjutēju klubs" un "Sajūsmas Spiedziens - ražots Ventspilī", bet maijā reģistrēta biedrība "Slimnīcu upuru klubs" un SIA "Paradīzes graudi".

SIA ar nosaukumu "32.decembris" reģistrēta šā gada jūnijā. Šajā mēnesī dibināta arī SIA "Pasaules pārņemšanas plāns B" un IK "Apavu dakteris".

Jūlijā dibinātas biedrības "Latvijas Betmeni" un "Ļoti Laba Biedrība", bet augustā - SIA "Varu pats", "Viss ir galvā", "Zib4iks", kā arī biedrība "Pārāko Braucēju ordenis".

Septembrī reģistrēta biedrība "Nejēdzību novēršanas birojs" un SIA "Adams Family", "Kusties gudri!".

Oktobrī dibināto organizāciju un uzņēmumu interesantāko nosaukumu sarakstā "Lursoft" iekļāvis SIA "Kartupeļu ēdāji", "Komēta nāk", "Zem sprieguma", biedrība "Mīlestības vairogs" un IK "Superķirmis".

Novembrī savukārt dibināta SIA "Johaidi" un "Zilais jumtiņš", IK "Desu paradīze" un "Dzimtenīte", kā arī biedrība "Siržu lauzēju līga", bet decembrī - SIA "Ar pīpi uz jumta", "Meža skuķi" un "Spīganas zirgi".

"Lursoft" ir Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums, kas darbojas IT jomā kopš 1992.gada. Uzņēmums ir UR datubāzes apkalpotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!