ASV NATO komitejas prezidents Brūss Džeksons izteicis pateicību grupas "Prāta vētras" līderim Renāram Kauperam, kura ieguldījums Rīgas samitu jūlija sākumā pārvērtis par "brīvības svinībām Eiropā". Kaupers Džeksona vēstuli gan vēl neesot saņēmis, aģentūru LETA informēja grupas menedžeris.
Atklātā vēstulē, kas publicēta šodienas laikrakstā "Diena", Džeksons raksta, ka, klausoties Kaupera dziesmās, viņš saklausa to politisko saturu, un izsaka pateicību, ka "Prāta vētra" jaunajai paaudzei izplata iepriekšējo Baltijas valstu brīvības cīnītāju paaudžu politisko vīziju.

Džeksons uzskata, ka Kaupera un "Prāta vētras" loma, līdzīgi kā jebkura cita mākslinieka loma politiskajos procesos, ir augstu jāvērtē. "Īstās politiskās izmaiņas nekad nenotiek, pirms māksla saplūst ar politiku. Līdz ar to Tev nevajadzētu uzskatīt, ka sniedzi vienkāršu koncertu nedēļas nogalē."

"Man ir aizdomas, ka pēc koncerta beigām, kad skatītāji atkārtoti Tevi aicināja nodziedāt kādu dziesmu, Tu varbūt pilnībā neaptvēri, ka stāvi uz daudz lielākas skatuves," raksta Džeksons. Viņš uzskata, ka "māksliniekiem un nākamajai latviešu paaudzei ir jāpastāsta mums, ko milzīgās izmaiņas Eiropā patiesībā nozīmē".

Džeksons izsaka cerību, ka Kaupers būs Prāgā, kad novembrī tur notiks samits, kurā NATO dalībvalstis lēms par paplašināšanos, un piebilst: "Jebkurā gadījumā, es Tev esmu parādā dažus alus."

Pateicības vēstulei Džeksons iedvesmojies, klausoties "Prāta vētras" mūziku. "Rinda "No walls, no houses" (no dziesmas "Under my Wings (Is Your Sweet Home)") man atgādināja, ka esmu aizmirsis pateikties "Prāta vētrai" par jūsu ieguldījumu Rīgas samitā, kas izvērtās par brīvības svinībām Eiropā."

Kā LETA ziņoja, 5. un 6.jūlijā Rīgā notika NATO kandidātvalstu valdību vadītāju sanāksme "Rīga 2002: tilts uz Prāgu", kam veltītajā pilsētas svētku noslēguma koncertā uzstājās arī "Prāta vētra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!